5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

1. Ordu Komutanlığı'na atanan Tolon paşa İzmir'e veda etti

Sabah saatlerinde İzmir Valiliği’ne gelen Org. Hurşit Tolon’u İzmir Valisi Göksu kapıda karşıladı. Bir süre görüştükten sonra açıklama yapan Yusuf Ziya Göksu, bugünün kendisi için anlamlı, bir o kadar da hüzünlü olduğunu söyleyerek, "Mesai saatleri içinde ve dışında Tolon Paşa’yla anlamlı bir beraberliğimiz oldu. Konuştuğumuz konular, ülkenin daha güzele ve daha iyiye gitmesi hakkındaydı. Hurşit Tolon’la İzmir’de görev yaptığı 3 yıl ve birlikte görev yaptığımız 18 ay boyunca kurduğumuz diyalog hafızamdan silinmeyecek. Demokratik, sosyal hukuk devletinin sonsuza kadar devam etmesi konusundaki gayretlerini çok iyi biliyoruz. Biz bugün Tolon Paşa’yla sadece resmi olarak vedalaşıyoruz, kurduğumuz sevgi bağını kimsenin koparması mümkün değildir" diye konuştu.


Orgeneral Hurşit Tolon ise, Vali Göksu’yla 3 yıl önce başlayan dostluklarının 18 aydır İzmir’de devam ettiğini ifade ederek, "Sayın Göksu’yla asker ve sivil işbirliğine model oluşturduk. İzmir’de ailemle birlikte geçirdiğimiz günler çok güzel bir hatıra olarak kalacaktır. Size veda ettiğimi söylemiyorum, sadece Allahaısmarladık diyorum" dedi. Konuşmaların ardından Göksu, Paşa’ya İzmir Saat Kulesi’nin resmedildiği bir tabak hediye etti.


Orgeneral Hurşit Tolon, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek başkan Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu ile birlikte tüm ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Orgeneral Tolon, Kocaoğlu ile birlikte pek çok etkinliği işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini belirterek, vefat eden eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’yı da rahmetle andığını kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, Tolon Paşa’nın İzmir’in her kesimini kucaklayan bir görev adamı olduğunu ve İzmir’e çok büyük katkıları olduğunu söyleyerek, Tolon’a bir plaket verdi.

kenthaber-izmir
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 16:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?