5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

10 trilyonluk mirasın sahibi oldu

İzmir’de geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ölen Zeybek Otelleri’nin sahibi Ömer Zeybek’in eşi Gönül Zeybek, diğer mirasçıların açtığı iki ayrı davanın lehine sonuçlanması üzerine trilyonluk mirasın sahibi oldu

İzmir’de 4 otel, 8 katlı işhanı, bir katlı otopark ve çok sayıda gayrimenkulun sahibi olan Ömer Zeybek önceki yıl eşi Gönül Zeybek’ten boşanmak için dava açtı. Ömer Zeybek dava sürerken geçtiğimiz yıl Ağustos ayında tedavi gördüğü hastanede öldü. İşadamının ilk eşinden olan çocukları Mehtap İşsever, Ahmet Zeybek ve Tanju Zeybek, yeni Medeni Kanunu’nun ilgili maddesi gereği, babalarının açtığı boşanma davasını sürdürdü. Ömer Zeybek’in kız kardeşi İnci Güler de ayrı bir dilekçe ile savcılığa başvurup, Gönül Zeybek’in ağabeyini zehirleyerek öldürdüğünü iddia etti.

Mirasçılar Temyize gidecek

Bunun üzerine otopsi için Zeybek’in mezarı açıldı. Otopside Zeybek’in zehirlendiğine dair bulgulara rastlanmadı. Hakim, boşanma davasında da Gönül Zeybek’in kusursuz olduğuna karar verdi. Karar duruşmasında toplam 40 trilyonluk mirasın dörtte biri (10 trilyon) Gönül Zeybek’e verildi. İşadamının diğer mirasçıları kararı temyiz edecek.

vatan gazetesi
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 11:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?