19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

10 TRT görevlisi tutuklandı!

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde görevli bazı personelin sağlık karnelerinde, reçete nüshalarını farklı düzenleyip sahte sağlık raporları hazırlayarak, 2 milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 20 kişiden, eczacı ve 3 eczane çalışanı ile 10 TRT görevlisi tutuklandı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan eczacılar D.B. ile eşi A.B, eski TRT Bölge Müdürü S.S, aralarında TRT sanatçılarının da bulunduğu 14 TRT personeli ile eczane çalışanı 3 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği'nde sorgulanarak İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

"Örgütlü olarak sahtecilik yoluyla nitelikli dolandırıcılık, devleti zarara uğratma, haksız menfaat sağlama, görevi ihmal" suçlamalarıyla savcılıkta ifade veren 20 kişiden, eski TRT Bölge Müdürü S.S. ve 4 TRT çalışanı serbest bırakılırken, 15 kişi ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Nöbetçi mahkemede de ifadeleri alınan zanlılardan eczacının eşi A.B. serbest kaldı, eczacı D.B, eczanenin 3 çalışanı ve TRT'de görevli 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyon ve iddialar

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde çalışan bazı personelin sağlık karnelerinde usulsüzlük, bazı evraklarda sahtecilik yapıldığı ihbarı üzerine mayıs ayında inceleme başlatan müfettişler, düzenledikleri raporları 3 gün önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ileterek suç duyurusunda bulunmuş, savcılık talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, düzenlediği operasyonda 20 kişiyi gözaltına almıştı.

Zanlılardan D.B.'nin, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü karşısında eczane işlettiği, kurdukları yakın ilişkiler nedeniyle, bazı TRT çalışanları ve yakınlarına ait sağlık karnelerini, "ihtiyaç duydukları ilaçları yazdırma ve temin etme bahanesiyle" topladıkları, bu kişiler adına, kanser hastalığı varmış gibi kendilerinin hazırlattığı doktor kaşelerini basarak sahte sağlık raporu düzenlediği, sağlık karnelerindeki reçetelerin üst nüshalarına kanser tedavisinde kullanılan pahalı ilaçları, koçanda kalan nüshalara ise farklı ilaçları yazdığı, bu ilaçları personele vermiş gibi göstererek, paralarını tahsil ettiği ileri sürülmüştü.

Gözaltındaki eczacı D.B'nin, olayın organize bir suç olmadığını, tüm bu işlemleri kendisinin düzenleyerek yaptığını ve haksız kazanç sağladığını, diğer kişilerin olayla bağlantısının bulunmadığını söylediği, TRT çalışanları ile eczane personelinin ise "sahte evrak düzenlendiğinden ve yolsuzluk yapıldığından haberleri olmadığını" söyledikleri öğrenilmişti.

aa-cnnturk
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 09:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?