8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

12 Türk genci uzayı Boeing ile keşfetti

Uzay Kampı Türkiye'nin sponsorları arasında yer alan Boeing'in burs verdiği 12 öğrenci, sömestre programını başarıyla bitirerek mezun oldu. Uzay Kampı Türkiye'nin 5 günlük programına katılan öğrenciler, diplomalarını The Boeing Company'nin Türkiye Başkanı Greg Pepin'den aldı.

Ankara Yeşilkent İlköğretim Okulu, Ankara Dumlupınar İlköğretim Okulu, Bolu İnkilap İlköğretim Okulu, Düzce Aziziye İlköğretim Okulu, Ankara Hüseyin Güllü Ceylan İlköğretim Okulu ve Düzce Beyköy İlköğretim Okulu'ndan Boeing'in sağladığı bursla gelen öğrenciler, Uzay Kampı'nda hem eğitici hem de eğlenceli zaman geçirdi. Öğrencilerin mezuniyet töreninde konuşan Greg Pepin, "Boeing olarak Türk gençlerinin ufuklarını açacak etkinlikleri desteklemeyi bir görev kabul ediyoruz. Uzay Kampı Türkiye'de eğitim alan çocuklarımızın artık çevrelerindeki olaylara çok daha geniş bir çerçeveden bakacak olması bizi mutlu ediyor. Türkiye'deki mevcudiyetimizin sadece ticari faaliyetlerle sınırlı kalmaması, eğitim, sağlık, tarih ve sanata verdiğimiz destek, Türkiye'ye inancımızın bir göstergesidir" dedi.

Düzce Beyköy İlköğretim Okulu'ndan 12 yaşındaki Hilal Katırcı, "Bu kamp çok harika. Burada daha önce hiç görmediğim şeyler var. Bu kampı herkesin görmesi lazım. Boeing'e bize bu fırsatı sağladığı için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ankara Dumlupınar İlköğretim Okulu'ndan gelen 13 yaşındaki Melda Bağbaşı ise, "Uzay Kampı Türkiye çok güzeldi. Çocukların hayal edemeyecekleri güzellikler yaşadık. Boeing'e bize bu fırsatı sağladığı için çok teşekkürler" diyerek duygularını dile getirdi.
Program süresince öğrenciler, NASA tarafından hazırlanan eğitim simülatörlerini kullanarak, uzayda yaşama ve çalışmanın nasıl bir duygu olduğunu öğrendi. Gözlemevimizdeki teleskopla ayı, yıldızları, gezegenleri ve güneşi gözlemlediler, model roket yapıp fırlattılar ve uzay kampının ilginç bilimsel gösterilerini izleyerek fen bilimlerinin temellerinin uzay çalışmalarında nasıl kullanıldığını öğrendiler. Çocuklar ayrıca planetaryumda (yıldız evi) Kuzey Yarım Küre'den görülebilen takım yıldızlar ve güneş sisteminde çıplak gözle görülebilen gezegenler hakkında da bilgiler aldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 22:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?