9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

12 yaşında 86 sabıkası var

Alsancak 1. Kordon'daki bir restoranda dün gece, bir çocuğun Filiz Balsu'ya ait çantayı çalarak, 35 UD 348 plakalı otomobile bindiği ve olay yerinden uzaklaştığı ihbarı üzerine polis takip başlattı. Gaziler Bulvarındaki ekibin takip ettiği otomobil, Yunuslar Motosikletli Timleri tarafından Aziziye girişinde durduruldu.

Otomobilde, sürücü Y.O. (35) ile Z.A. (39), N.A. (35) ve 12 yaşındaki D.Ö. yakalandı. Otomobilde, çalındığı bildirilen ve içinde 70 YTL para, kredi kartları ve cep telefonu bulunan çantayla meşe olarak tabir edilen birer içimlik hale getirilmiş 7 paket esrar ele geçirildi.

SUÇ SAYISI 86

Son iki ayda, Balçova'daki Sahil Restoran'dan, içinde 26 bin YTL bulunan çantanın çalınması, Ege Palas Oteli'nden 8 bin YTL bulunan çantanın çalınması olaylarının faili olarak, olayın mağdurları tarafından teşhis edilen, Bornova'daki alışveriş merkezinin restoranında yine çanta hırsızlığı yaparken 2 kez yakalanan ve hırsızlık yaptığı güvenlik kameralarına kaydedilen 12 yaşındaki D.Ö, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İstanbul'da 24, Bursa'da 20, Manisa'da 1, İzmir'de ise 41 olmak üzere toplam 86 kez suça karıştığı gerekçesiyle yakalanan D.Ö'nün, 2 ayrı hırsızlık suçundan da polis tarafından arandığı bildirildi.

D.Ö'nün, bir süre önce, suça yönlendirildiği gerekçesiyle İstanbul'da mahkeme kararıyla “koruma” amacıyla ailesinden alınarak 1 ay süreyle yurtta tutulduğu, daha sonra ailesine teslim edildiği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliğine götürülen diğer 3 zanlıdan, kendisini “Güzel Erduman” alarak tanıtan N.A'nın, D.Ö'nün annesi olduğu belirlendi.

Eşinin öldüğü ve ikinci evliliğini yaptığı öğrenilen N.A'nın da, poliste 100'ün üzerinde suçtan kaydının bulunduğu öğrenildi.

D.Ö, annesi N.A, akrabası Z.A. ve şoförlük yapan Y.O'nun, Kuruçay bölgesinde oturdukları bildirildi.

“KÜÇÜK YAŞTAKİ ÇOCUĞU SUÇA YÖNLENDİRMEK”TEN İŞLEM

Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgularında, çocuğa hırsızlık yaptırdıkları iddialarını reddettikleri öğrenilen N.A, Z.A. ve Y.O. hakkında, “kaldırımcılık suretiyle hırsızlık”, “sahte kimlik beyanında bulunmak” suçlarının yanı sıra, ”küçük yaştaki çocuğu suça yönledirmek, hırsızlık yaptırmak” suçundan da işlem yapıldığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecekleri bildirildi. D.Ö'nün de birkaç gün önce nüfus kayıtlarına göre 12 yaşını doldurduğu için, adliyeye mevcutlu olarak gönderileceği bildirildi.

Yaşının büyük olmasına rağmen nüfus kaydının geç yapılması nedeniyle belgelerde 12 yaşında görünen D.Ö'nün, gerçek yaşının tespit edilebilmesi için ”kemik yaşı tespiti” isteneceği öğrenildi.

Yetkililer, suç işledikleri gerekçesiyle yakalanan 12 yaşın altındaki çocuklar hakkında, adli takibat başlatılsa dahi, genelde adliyeye dahi sevk edilmeden ailelerine teslim edildiklerini anımsatarak, bu durumun bazı aileler tarafından kullanıldığını söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 15:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?