19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

13 aylık Naime'ye organ nakli

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen bir nakille, 13 aylık Naime bebeğe babası Hasan Öncül karaciğerinden bir parça verdi. Doğduğu günden beri sağlık problemleri nedeniyle hastane koridorlarından kurtulamayan minik Naime yapılan nakil ile hayatına sağlıklı bir şekilde devam edecek.


Bebeklerinin doğuştan safra yollarının olmaması nedeniyle henüz 2.5 aylıkken tedavisine başlandığını açıklayan 5 yıllık evli ve tek çocuk babası Hasan Öncül, "Naime doğduğu günden itibaren sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. 3.5 aylıkken safra yollarından ilk ameliyatını oldu. Ancak yapılan tedavilerden olumlu sonuç alınamayınca doktorlar tek çözümün organ naklinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine nakil için alanında birçok başarıya imza atan Ege Üniversitesi'ne gelmeye karar verdik" dedi.


Tek arzusunun evlatlarını sağlıklı olarak görmek olduğunu belirten Hasan Öncül (34), şöyle konuştu: "Nakil konusu gündeme geldiğinde hiç düşünmeden gerekli testleri yaptırdım. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Eşim ve benim kızımızın iyileşmesinden başka bir isteğimiz yok. Kızımız umarım yaşıtları gibi sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürecek."


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat Kılıç da Naime'nin henüz 3.5 aylıkken safra yollarından ameliyat olduğunu söyledi. Doç.Dr. Murat Kılıç, yapılan bu ameliyattan sonuç alınamadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Daha sonra yemek borusu delinmiş ve bir ay yoğun bakımda kalmış. Nakil için kliniğimize geldiğinde bir sürü sağlık sorunuyla boğuşuyordu. Kurtulması için tek çözüm organ nakliydi. Bunun üzerine babanın gerekli testlerini yaptık.Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi."


Ege Üniversitesi'nin canlı vericiden yapılan karaciğer nakillerinde Avrupa'nın bir numarası olduğunu açıklayan Doç.Dr. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kliniğimizde 1994 yılından bu yana 800'e yakın karaciğer nakli ameliyatı gerçekleştirdik. Bunların çoğunu canlı vericiden yaptığımız nakiller oluşturuyor. Çocuklara yaptığımız nakil sayısı 150 kadar."


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil, Doç.Dr. Murat Kılıç, Doç.Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?