8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

15 yaşındaki öğrenci sınıfta dehşet saçtı

İZMİR'in Bornova'da Suphi Koyuncuoğlu Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki N.Ç., babasından sürekli dayak yediğini öne sürüp, ders sırasında belindeki bıçağı çıkarıp, öğretmeni ve sınıf arkadaşlarının gözleri önünde, kendisini bıçakla karnından yaraladı.

İngilizce öğretmeni Selim Gürsel Sözüdoğru'nun ihbarıyla okul yönetimi ve polis ekipleri alarma geçti. Polisler, N.Ç.'nin kapı önüne sıralardan kurduğu barikatı yıkarak sınıfa girdi. Polis, bir anlık dalgınlığından yararlandığı N.Ç.'yi etkisiz hale getirdi, babası Necati Ç. hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Olay, dün saat 10.30 sıralarında Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki Suphi Koyuncuoğlu Lisesi 9/F sınıfında meydana geldi. Sabah saatlerinde geldiği okulda arkadaşlarıyla konuşmadan sırasında oturan N.Ç., üçüncü ders saatinde birden ayağa kalkarak İngilizce öğretmeni Selim Gürsel Sözdoğru'nun yanına gitti.

BIÇAKLA ÖĞRETMEN VE ARKADAŞLARINI TEHDİT ETTİ

Belindeki ekmek bıçağını çıkardıktan sonra tehdit ettiği öğretmeni ve sınıf arkadaşlarından sınıfın arka bölümünde toplanmalarını isteyen N.Ç., daha sonra ölmek istediğini söyleyerek kendisini bıçakla karnından hafif yaraladı. N.Ç.'yle konuşarak oyaladıktan sonra sınıftan çıkmayı başaran öğretmen Selim Gürsel Sözüdoğru'nun ihbarıyla okul yönetimi ve polis ekipleri alarma geçti.

SIRALARDAN BARİKAT KURDU

Okul Müdürü İzzet Özgürsoy ve müdür yardımcılarıyla, polislerin sınıflarına doğru geldiğini farkeden N.Ç., içeriye girmelerini engellemek için sıraları kapı önüne yığarak barikat kurdu. Müdür İzzet Özgürsoy'un ikna çabalarına rağmen sakinleşmeyen liseli genç, kendisini göz yaşları içerisinde izleyen sınıf arkadaşlarının gözleri önünde karnından bıçakla yaralamaya devam etti.

N.Ç.'nin çabalara rağmen ikna olmaması üzerine polis ekipleri, okul yönetiminin izniyle kapı önündeki barikatı yıkarak sınıfa girdi. Sınıfta yaklaşık bir saat süren konuşmanın ardından N.Ç., büyük şok geçiren arkadaşlarının tek sıra halinde sınıftan çıkmalarına izin verdi.

POLİSTEN TABANCAYI ALIRKEN YAKALANDI

Kanlar içinde kalan N.Ç., elindeki bıçağı ancak kendisine tabanca verilmesi durumunda bırakacağını söyleyerek polislerle pazarlık yapmaya başladı. Tabanca vermeyi kabul eden polis ekipleri, şarjörü çıkartılmış tabancayı uzattıkları sırada, biranlık dalgınlığından yararlandıkları N.Ç.'nin elindeki bıçağı alarak etkisiz hale getirdi.

Hastaneye kaldırılan N.Ç., yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Merkez Karakolu'na götürülen N.Ç., babasının kendisine sürekli şiddet uyguladığını, derslerindeki başarısızlığının da buna eklenmesiyle bunalıma girdiğini ve intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. N.Ç.'nin ifadesi üzerine TIR şoförü baba Necati Ç., hakkında da ‘aile fertlerine kötü muamele’ suçundan yasal işlem başlatıldı. Baba Necati Ç. ise polise verdiği ifadesinde, “Oğlumla yaşadığımız tartışma sırasında kendisine birkaç tokat attım. Ancak bunlar sürekli olan şeyler değil” dediği öğrenildi.

‘BUNALIM GEÇİRİNCE ÖLMEK İSDEDİM’

Olayın ardından psikolojik tedavi örmeye baylayan N.Ç., yaşadığı sıkıntıların kendisini intihar girişimine sürüklediğini söyleyerek, “Babamla sürekli tartışıyoruz. Bunun sonunda da dayak yiyorum. Küçüklükten beri yaşadığım şiddet ve buna bağlı olarak da derslerimdeki başarısızlıklar beni böyle bir yola itti” dedi.

Oğlunun intihar girişiminde bulunduğu haberleriyle yıkılan anne Aynur Ç. ise “Oğlumu kendisine daha fazla zarar vermeden kurtaran polis ve okul yönetimine teşekkür ediyorum. Oğlumla babasının aralarındaki problemleri bundan sonra daha iyi yollarla çözeceklerine inanıyorum. Yaşadıklarımız ders oldu” dedi.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 15:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?