3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

150 noktaya 900 kamera

İZMİR VALİSİNDEN MOBESE MÜJDESİ

İzmir'in, suç ve suçluların barınmaları açısından çok zor bir şehir olduğunu belirten İzmir Valisi Cahit Kıraç, suç oranlarındaki azalmaya dikkat çekti.

Polis Haftası kapsamında konuşan Vali Cahit Kıraç, il genelinde işlenen suç oranında geçen seneye göre büyük bir düşüş olduğunu belirtirken, "İşlenen suçların ortalamalarına baktığımızda geçen seneye oranla önemli bir seviyede düşüş gözleniyor. Evden hırsızlıkta yüzde 3, işyeri hırsızlığında yüzde 19, oto hırsızlığında yüzde 14 oranında düşüş var. Bu rakamlar çok önemli" diye konuştu.

Vali Kıraç, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olaylara yetişme hızı ve bu konuda etkinliğiyle ilgili de şunları söyledi: "Asayiş ekiplerimiz İzmir'deki olaylara ortalama 4 -5 dakikada yetişiyor. Bu önemli bir zamandır. Birçok insanımız belki de bu sayede rahat ve emniyetli bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu anlamda başta Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz olmak üzere tüm teşkilatı başarılarından dolayı tebrik ediyorum."

Vali Kıraç, Mobese kameraları konusuna da değinirken İzmir'in 50 noktasında bu anlamda çalışmaların devam ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "50 noktada hizmet sürüyor. Önümüzdeki günlerde bu sayıyı artıracağız. 150 noktada tam 900 kamerayla İzmir'i izleyip suç ve suç unsurlarına müdahale anlamında daha hızlı olacak ve halkımızın güvenli ve rahat bir yaşam sürmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 10:10:03
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 10:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?