8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

16 bin öğrenciye sağlık taraması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2005-2006 eğitim-öğretim yılında 22 ilköğretim okulunda yaptığı sağlık taramasında 16 bin öğrenci kontrolden geçirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi doktorları tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda öğrenciler diş, göz, kulak-burun boğaz ve çocuk hastalıkları olmak üzere 4 branşta sağlık kontrolünden geçirildi. Ayrıca sağlık taraması yapılan okullarda velilere hijyen, beslenme ve ergenlik konularında seminerler verildi, broşürler dağıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da yıl boyunca bu seminerlere katılarak çocukların beslenmesine ve sağlığına ilişkin pek çok konuda velilere bilgiler verdi, onların sorunlarını ve sıkıntılarını paylaştı. 

Dr. Türkegül Kocoğlu, geçtiğimiz gün Ürkmez İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen sağlık taramasına katıldı. Öğrencilerin sağlık durumlarıyla tek tek ilgilenen Kocaoğlu, ardından velilerle bir araya geldi. Çocuk hekimi olan Kocaoğlu, çocukların sağlığına ve beslenmesine ilişkin bilgi ve deneyimlerini velilerle paylaştı. 2 saat süren seminer boyunca, velilere çocuk beslenmesine ilişkin pratik bilgiler veren Kocaoğlu büyük ilgiyle dinlendi. Eşrefpaşa Hastanesi'nden Dr. Ertaç İşlekel temizlik, parazitlerden korunma, sosyolog Mine Çeki sağlık taramaları ve psikolog Feraye Özel ise ergenlik sorunları hakkında velilere bilgiler verdi. 

Ürkmez İlköğretim Okulu'nda 20'si ana sınıfı olmak üzere toplam 445 öğrenci sağlık taramasından geçirildi. Okul Müdürü Yusuf Ziya Ertuğrul, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önemli bir sağlık hizmetini yürüttüğünü belirterek, "Okulumuzda öğrencilerimiz tek tek kontrolden geçirildi. Sağlık durumlarına ilişkin bilgileri bizlere verdiler. Sosyal güvencesi olmayan ailelerimizin çocukları ve aileleri Eşrefpaşa Hastanesi'nde tedavi imkanı bulacak. Sağlığa ve eğitime katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Sağlık taramaları kapsamında parazit bulunduğu saptanan öğrencilerin tedavileri yapıldı ve 2 bin kutu ilaç dağıtıldı. Sosyal güvencesi olmayan öğrencilerin ve ailelerinin tedavileri Eşrefpaşa Hastanesi'nden sağlandı.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 12:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?