5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'2. Eğitim Kurultayı' İzmir’de başladı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eşi Semra Sezer’in önderliğinde ülke genelinde başlatılan "Ulusal Eğitime Destek Kampanyası Projesi" kapsamında düzenlenen "2. Eğitim Kurultayı" İzmir’de başladı. Kurultay çerçevesinde, Konak Meydanı’ndan Cumhuriyet Alanı’na, 81 ilden gelen kursiyer, yönetici, öğretmen ve 56 ilden vali eşlerinin katıldığı yürüyüş gerçekleştirildi.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun eşi Meral Göksu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Eğitim Kurultayı, sabah saatlerinde Konak Meydanı’nda toplanan 56 ilin vali eşleri, kampanyada görevli her ilden bir öğretmen, okuma-yazma öğrenimini tamamlamış 2 kursiyer ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı yürüyüşle başladı. Cumhuriyet Alanı’nda son bulan yürüyüş sonunda gerçekleştirilen törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eşi Semra Sezer de katıldı. Sezer tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu, Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Sümer Halkoyunları Topluluğu Zeybek, Üsküp, Van ve Kafkas yöresi oyunlarından oluşan bir gösteri sergiledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ve 13 Ekim’e kadar sürecek 2. Eğitim Kurultayı’nda, Türkiye’de halen 7,5 milyon okuma-yazma bilmeyen vatandaşın bulunduğuna dikkat çekilecek. Ayrıca bu vatandaşların okur-yazar olabilmesi ve bunu izleyen aşamalarda bu insanların meslek sahibi olabilmesi için neler yapılması gerektiği de ele alınacak.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 13:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?