19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

2 biraya 6 yıl hapis

İzmir'de büyük alışveriş mağazalarından birinden iki bira alıp, parasını ödemeden çıkış yaparken özel güvenlik görevlileri tarafından yakalanan 39 yaşındaki Metin Yeşilyurt, 6 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz olarak geldiği duruşmada karardan sonra ellerine kelepçe takılan Metin Yeşilyurt, Buca Cezaevi'ne gönderildi.


Pazarlamacılık yapan Metin Yeşilyurt, geçen şubat ayında Gaziemir'de bulunan büyük bir alışveriş merkezine girdi. Mağazada bir süre dolaşan Metin Yeşilyurt mal satın almadan çıkış noktasından geçti. Özel güvenlik görevlisi durumundan şüphelendiği Yeşilyurt'u mağaza dışına çıkmadan durdurup, pantalon kemerine sakladığı iki birayı buldu. Biraların ücretinin ödenip, ödenmediğini soran güvenlik görevlisine, iddiaya göre saldıran ve alkollü olan Yeşilyurt, zorla güvenlik odasına götürüldü. Pantalon kemerinin içinden çıkan iki biranın ücreti ödenmeden alınmış, çalınmış olduğunu ortaya çıkaran özel güvenlik görevlileri Metin Yeşilyurt'u mağazaya gelen polise teslim etti. İki bira yüzünden önce polise, sonra savcıya ve en sonunda hakime ifade veren Metin Yeşilyurt tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Savcı sanık Yeşilyurt hakkında, ‘yağma’ ve ‘güvenlik görevlilerine karşı gelme’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan Metin Yeşilyurt, biraları üzerinde yakalayan özel güvenlik görevlileri ve mağazanın avukatı katıldı. Güvenlik görevlileri, kendilerine saldırdığını, direndiğini ve hakaret ettiğini öne sürdükleri Metin Yeşilyurt'dan şikayetçi olmadı. Daha önce de aynı şekilde rakı alıp çıkarken yakaladıklarını anlattı. Avukat ise mağaza adına şikayetçi olduklarını söyledi.
Savunmasını yapan Metin Yeşilyurt, olay günü sarhoş olduğunu ve çok pişmanlık duyduğunu söyledi. Yeşilyurt, “Biraları kemerimin arasına koymuştum. Güvenlik görevlileri farkettiler. Ancak onlara direnmedim, zaten hemen polis geldi” dedi.


Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın sonunda, bütün delil, bilgi ve belgelerin toplandığını belirterek sanık Metin Yeşilyurt'u yağma suçundan önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra cezayı alınan eşyanın değerinin düşük olması ve sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle 5 yıl hapse indirdi. Mahkeme heyeti, ayrıca Metin Yeşilyurt'u kamu görevlilerine hakaret ettiği için de 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verdi. İki bira yüzünden toplam 6 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılan Metin Yeşilyurt, kaçma ihtimali olduğu gerekçesiyle tutukladı. Adliyeye elini kolunu sallayarak gelen Metin Yeşilyurt duruşma sonunda polisler tarafından kelepçelendi. Önce Adliye Karakolu'na götürülen Metin Yeşilyurt, daha sonra özel bir ekiple Buca Cezaevi'ne teslim edildi

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 17:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?