19
Nisan
2024
Cuma
İZMİR

2 gün sonra ölü bulundu

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tuvalete giren kanser hastası 2 gün sonra ölü bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 4 Aralık'ta hastaneye gelen Kasım Bostan (65) kemoterapi gördükten sonra aynı gün onkoloji servisinden taburcu edildi. Tedavinin ardından servisin tuvaletine giren Bostan, 6 Aralık sabahı kapısının uzun süredir kapalı olmasından şüphelenen güvenlik görevlisinin dikkati üzerine açtırılan tuvalette ölü bulundu.

Hastanede tuvalete giren kanser hastasının 2 gün sonra ölü bulunmasına ilişkin açıklama yapıldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, hastanede tuvalete giren kanser hastasının 2 gün sonra ölü bulunmasına ilişkin, "hastanın yatan hasta olmadığını, tedavisinden sonra evine gitmek üzere tedavi gördüğü birimden ayrıldığını" belirtti.Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Taşyurt, hastanenin kemoterapi biriminde 7 Ağustos 2012'den beri ayaktan tedavi gören Kasim Bostan'ın (65) en son 4 Aralık 2013 günü tedavisi için hastaneye başvurduğunu, saat 14.45'te hastanede kemoterapi ünitesinde ayaktan yapılan tedavisinin bitmesinin ardından klinikten ayrıldığını bildirdi.Prof. Dr. Taşyurt, ertesi gün oğlu Sezayi Bostan'ın babasının eve dönmediğini beyan ederek hastaneye müracaat ettiğini, oğlunun hastanenin çeşitli bölümlerinde babasını bizzat aradığını ancak bir sonuç alamadığını belirtmesi üzerine kendisiyle birlikte güvenlik kamerası kayıtlarının izlendiğini, Bostan'ın çıkışına ait bir görüntü kaydına rastlanamadığını ifade etti.Bunun üzerine hastanın olması muhtemel yerlerin araştırıldığını, hastanın hastanedeki herhangi bir kliniğe yatış kaydının olup olmadığına dair hasta yatış otomasyon kayıtlarının da sorgulandığını ancak kayda rastlanılmadığını belirten Prof. Taşyurt, şunları kaydetti:"Takip eden gecenin sabahında, 6 Aralık 2013 günü saat 06.00 sularında hastanemiz gündüz hastanesi girişinde bulunan erkek tuvaletlerini şahsi ihtiyacı için kullanmak isteyen hastanemiz güvenlik görevlisinin, bir tuvaletin kapısının sürekli olarak kapalı kalmasından şüphelenmesi üzerine gece güvenlik şefi ve bir güvenlik görevlisi olmak üzere 3 kişi birlikte kapıyı zorlayarak açmışlar ve kapı arkasında hasta Kasim Bostan'ı ölü olarak bulmuşlardır.

Basında geçen 3 gün hastanın bulunamadığı yolundaki iddialar doğru değildir. Ayrıca hasta yatan hasta değildir ve tedavisinden sonra hastanede tedavi gördüğü birimden evine gitmek üzere ayrılmıştır. Sözü geçen tuvalet, gündüz ayaktan hastalara hizmet vermekte olup, geceleri kullanılmamaktadır ve hasta mahremiyeti açısından giriş ve çıkışı kameralar tarafından izlenmemektedir. Olay, polise ve savcılığa intikal ettirilerek, konu hakkında soruşturma başlatılmıştır." 

AA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2013 Pazar 14:15:24
Güncelleme :17 Aralık 2013 Salı 18:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?