2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

2 savcının özel yetkileri alındı

İZMİR’de, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Fatih Genç ile Faruk Çalışkan’ın görev yerleri, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla değişti.

Genç ve Çalışken, Cumhuriyet savcısı olarak yine İzmir Adliyesi’nde görev yapacak. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görev yaparken, Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast olayı sonrası sorgulayıp İstanbul’a gönderen ve rahip Santoro cinayeti olayına da bakan Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç ile Antalya’dan İzmir’e atanan ve birçok operasyona imza atan Faruk Çalışkan, özel yetkili savcılık görevlerinden alındı.

Fatih Genç, geçen perşembe günü, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya’nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi’nde düzenlenen, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı ve iki gün süren ’2’inci Uluslararası Hukuk ve Adli Yardımlaşma Semineri’ne katıldı. Pazartesi sabahı makamına gelen ve HSYK’a tarafından görev yerlerinin değiştirildiğini belirten tebligatı alan Fatih Genç ile diğer savcı Faruk Çalışkan, eşyalarını toplayıp, yeni odalarına taşındı. Özel yetkileri alınıp Cumhuriyet savcısı olarak görevlendirilen Fatih Genç ile Faruk Çalışkan’ın yerlerine Sinan Taşkın ile Zafer Kılınç atandı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Fatih Genç ile Faruk Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerine yönelik olarak Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bülent Çengil’in yürüttüğü son operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan ilk etapta adliyeye sevkedilen şüphelilerin ifadelerini almıştı. Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olarak geçen 2 Mayıs’ta yapılan ilk operasyonun ardından da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Ahmet Türkoğlu bu görevinden alınmıştı.


 

...
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2011 Pazartesi 14:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?