26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

23 kişi adliyede

İzmir'de , eylemlerinin arasında sanatçı Özcan Deniz'in vurdurulması olayı da olduğu belirtilen tehdit, zorla çek senet imzalatma, adam yaralama suçlarına karıştıkları iddia edilen bir çeteye yapılan operasyonda 23 kişi yakalandı. Zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün soruşturması kapsamında gözaltına alınan organize suç örgütü lideri A.T.B.'nin önderliğindeki çeteye 2,5 ay önce yapılan operasyonun ardından "Anafor" operasyonu kapsamında iki gün önce 23 kişi daha gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan zanlıların İstanbul, Muğla, Sakarya, Çankırı ve İzmir'deki evlerinde yapılan aramada, 8 adet ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 kilo 200 gram esrar ve 9 adet senet ele geçirildi.


ÖZCAN DENİZ'İN VURULMA OLAYINA KARIŞMIŞ
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, zanlıların zorla senet imzalatmak, çek senet tahsilatı yapmak, adam yaralamak gibi suçlara karıştığını ve Çeşme ilçesinde sanatçı Özcan Deniz'in konser sırasında vurulma olayını da azmettirdiği tespit edildi. Gözaltında bulunan şahıslar arasında gece kulübü sahibi iki kişinin bulunduğu açıklandı. Soruşturma kapsamında Özcan Deniz'in de İzmir polisine ifade verdiği öğrenildi. Çetenin Ergenekon örgütüyle bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 15:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?