26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

24 yıldır bağlı kaldığı yataktan kurtuldu

İzmir'in Gültepe semtinde 16 yaşında geçirdiği kalça çıkığı nedeniyle yatağa mahkum olan Zeynep Kızıldağ'a Konak Kaymakamlığı ile Konak Belediyesi sahip çıktı. 

Genç kadının sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ Zeynep Kızıldağ'ın tedavisini ve tedavi sonrası yaşamını da üstlendi.
Gültepe Saygı Mahallesi'nde kendi olanakları ile yaşamını sürdürme mücadelesi veren Zeynep Kızıldağ'ın ümitsizliğe kapıldığı bir anda kapısı Başkan Muzaffer Tunçağ tarafından çalındı. Başkan Tunçağ'ı belediyenin ambulansını, doktoru ve sağlık ekibini karşısında gören Zeynep Kızıldağ duygulu anlar yaşadı. Omurgasında oluşan tümör nedeniyle geçirdiği ameliyattan bir yıl sonra parasızlıktan tedavisini tamamlayamadan felç kalan ve 24 yıldır yatağa mahkum olan 40 yaşındaki Zeynep Kızıldağ sağlık giderlerinin Konak Belediyesi ve Konak Kaymakamlığı tarafından karşılanacağı müjdesini alınca mutluluk göz yaşları döktü. 

Komşularının Konak Belediyesi'ne başvurup yardım istemesiyle el uzatılan genç kadını, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ evinde ziyaret etti. Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne ait ambulans ve sağlık ekibiyle evinden alınan Kızıldağ, yarım kalan tedavisine devam edilmek üzere İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesine götürüldü. 

Hareket edemediği ve sürekli yattığı için vücudunda büyük ve derin yaralar oluşan genç kadına ilk müdahale kaldırıldığı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Genç kadın daha sonra tedavisinin ardından plastik cerrahi bölümünde bu yaralardan kurtulacak. 

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, tedavinin tamamlanmasının ardından Zeynep Kızıldağ'a bir akülü tekerlekli sandalye de armağan edeceği müjdesini verdi. Tunçağ, Kızıldağ'ın evinin giriş ve çıkışlarının tekerlekli sandalyeye göre düzenleneceğini ve hergün bir hemşirenin de pansuman işlerini yürütmekle görevlendirileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 12:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?