26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

30 yıllık yaraya Büyükşehir neşteri

Kamuoyunda Balçova Arsa Mağdurları olarak bilinen ve 30 yılı aşkın süredir arsalarına kavuşabilmek için hukuk mücadelesi veren vatandaşlara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dan müjdeli haber geldi. Meclis Toplantısı'na katılan mağdurlara seslenen Başkan Kocaoğlu, en geç bir hafta içinde arazilere ilişkin zemin etütlerinin meclis gündemine getirilerek onaylanacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1969'da Balçova Belediyesi'nin satışa çıkardığı arsalardan satın alan ve 12 Eylül 1980 sonrasında Balçova Belediyesi'nin kapatılmasıyla mağdur olan vatandaşlar için yardım elini uzattı. 30 yılı aşkın süredir arazilerine kavuşmayı bekleyen "Balçova Arsa Mağdurları"nın da katıldığı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, tapusu olan arazilere imar verilmesi konusunda uzun süredir çalışma yürüttükleri belirterek, "Jeolojik etüt çalışmaları tamamlandı. Zemin etütlerinin Meclis'e sunulması için gereken 'Onaylı Rapor'un ise Cuma veya en geç Pazartesi gününe yetiştirilerek, dosyanın aynı gün Meclis gündemine getirilmesini bekliyoruz" dedi.


Başkan Aziz Kocaoğlu, yaşanan süreci şöyle özetledi, "Önce jeopolitik etüt yapılması gerekiyordu, bu bir süreç aldı. O etütlere göre jeolojik sakıncalı alanlar ve tedbir alınarak konut yapılacak alanlar belirlendi. Sonra buna göre bir yerleşim planı altına koyarak planlama çalışmalarını yapmaya başladık. Bu da 1,5 senelik bir zaman aldı. Son olarak yapılan zemin etütlerini meclise getirebilmemiz için 'Onaylı Rapor'un gelmesi gerekiyor. Bekliyoruz, akşama sabaha gelecek. Bu hafta Cuma günü ya da önümüzdeki Pazartesi günü yapacağımız Meclis toplantılarında konuyu gündeme alarak sonuçlandıracağız"


Planlanan alanın önemli bir kısmının jeolojik sakıncalı alan olduğunu ve oralarda konut yapmanın mümkün olmadığını belirten Başkan Kocaoğlu, "Arkadaşlarımız burada, aynı Oyunlar Köyü'nde olduğu gibi teras evler şeklinde çalışma yapıyor. Sakıncalı alanlar ise yeşil alan olarak planlanacak. Yapılar sağlıklı alanlara toplanacak. Onların çalışmaları da bitti. Planlama ilkelerine göre ve bütün samimiyetimizle, arsa sahipleri sayısı üzerinden fazladan ne kadar daire verebileceğimizi araştırıyoruz. Bunun da vatandaşlarımıza inşaatlara başlamaları için bir destek olacağı inancındayım. 30 yıllık bir sürecin karşılığı olmaz ama karınca kararınca bizim de sizlere bir desteğimiz olsun diye düşündük"

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:38:58
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 12:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?