26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

32 yeni otobüs daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşımın belkemiğini oluşturan otobüs filosunu gençleştirme ve konforu artırma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde İzmir, ilk kez klimalı ve körüklü otobüslerle tanıştı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle hizmete giren 32 yeni otobüsün 10’u körüklü ve klimalı, 10’u klimalı solo ve 12’si midibüslerden oluşuyor. 

Başkan Kocaoğlu, son dönemde yapılan otobüs alımlarıyla filonun üçte birinin yenilendiğini, ihalesi yapılanların da katılımıyla bu oranın yüzde 45’e yükseleceğini söyledi. 4 yıldır klimasız araç alınmadığını belirten Aziz Kocaoğlu, “Böylece pik saatler haricinde, özellikle yazın sıcaklığın arttığı öğle saatlerinde ulaşımı tamamen klimalı araçlarla sağlama hedefimize ulaşmış olacağız” diye konuştu.

‘2.5 yıldır zam yapmadık’ 

Ulaşıma 2.5 yıldır zam yapmadıklarını da kaydeden Başkan Kocaoğlu, dayanabildikleri yere kadar fiyat artışına gitmeyeceklerini, İzmirliler’in bütçesini desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. 

Otobüslerin ilk seferinden önce kaptan koltuğuna oturan Aziz Kocaoğlu, “Bu yılın ekim ayına kadar kentte sefer yapan körüklü ve klimalı otobüslerin sayısı 100’e ulaşacak” dedi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 11:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?