3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

'35 KCK' yasaklandı!

İzmir’de, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü, halkın başvuruları ardından, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasının kısa adı ’KCK/TM’ harf grubunda plaka vermeyi durdurdu.

İzmir Barosu avukatlarından Mehmet Korkut, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından motorlu taşıtlar için verilen ’KCK’ harf gruplu plakaların, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasın kısaltılmış adı olduğunu, bu yolla yasadışı örgüt reklamı yapıldığını öne sürerek dilekçe verdi.

Bu harf gruplu plakaların verilmemesini istedi. Avukat Korkut, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği dilekçede, "KCK, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasının kısaltılmış adıdır. Bu örgütten pek çok kişi tutuklu olarak yargılanmaktadır. İlimizde trafikte KCK harf sıralı plakalı araçları görmekteyim. Vatandaş olarak bundan rahatsızlık duymaktayım. Terör örgütü propagandası niteliği taşıyabilecek bu seri plakaların başka harf grubuyla değiştirilmesini talep ediyorum" dedi.

Avukat Mehmet Korkut’a e-posta ile cevap gönderen Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü, bu konuda birçok kişinin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu belirtti. Genel Müdürlüğün de "KCK" haflerinin bulunduğu plakalarının, yanlış anlaşılması nedeniyle bundan sonra verilmemesini kararlaştırdığını bildirdi. Bugüne kadar verilenlerin ise müracatları durumunda plakalarını değiştirebilecekleri kaydedildi.

SAKINCALI PLAKALAR

Trafik Kanunu’na göre ’KEL’, ’LAN’, ’LEN’, ’MAL’, ’NAH’ gibi harf grularını içeren plakalar, küçük düşürücü nitelik taşıdıklarından hiçbir şekilde verilmiyor. Yasa dışı Terör Örgütü elebaşısının adını taşıyan ’APP’, ’APO’, ’PKK’ gibi harf grupları da verilmiyor. Çoğunluğu Kürt ve Zaza kökenlilerin yaşadığı Diyarbakır’da da Kürtçe ’Öküz’, anlamanı gelen ’GA’, ’Dışkı’ anlamına gelen ’GU’ ve Zazaca’da ’Dışkı’ anlamına gelen ’GI’ harf grubunu taşıyan plakalar verilmiyor.

Verilmesi yasaklanan bu tür plakaların yanında bir de verilmesinde yasal sakınca olmayıp vatandaşların istemedikleri plakalar var. ’VC’, ’PZ’, ’P’ gibi harf gruplarını istemeyen vatandaşlar ayrıca plakalarında ’31’, ’13’ rakamlarının bulunmasını da genellikle kabul etmiyor.

AA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2011 Cumartesi 15:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?