5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

5 ayrı sektör aynı fuarda buluştu

"Avrasya Biz-Fuarları" ana başlığı altında Marmara Fuarcılık tarafından düzenlenen, birbirine çok yakın 5 sektörü buluşturan fuar, İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda açıldı.

"Avrasya Biz-Fuarları" açılışına İzmir Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Emniyet Müdürü Halil Tataş, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, sanayiciler ve sektör temsilcileri ile davetliler katılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, programı nedeniyle sonradan geldi ve fuarı gezdi.

Açılışta konuşan Marmara Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Bayram, fuarın birbirine çok yakın turizm ve seyahat, otel ekipmanları, cafe-bar-restorant ekipmanları, boat ve havuz-sauna ekipmanlarından oluşan 5 sektörü çatısı altında topladığını belirterek, "Geçmişte Türk turizminde önemli ve öncü roller oynayan İzmir’in, ne yazık ki zaman içerisinde yanlış politikalar sonucu bu öncü ve önemli rolü zayıflamıştır. Ancak bugün sevinçle görmekteyiz ki; İzmir, tekrar turizmde öncü ve önder roller oynama günlerine doğru yelken açmaktadır. Burada birbiri ile bağlantılı beş sektörün büyük bir heyecanla buluşması bile bu gerçeğin önemli bir ifadesidir. Önümüzdeki yıllarda İzmir’in turizmden aldığı pay büyüyecektir, bu büyeme de bugün ilkini açtığımız fuarımıza katılan sektörlere bire bir yansıyacaktır" dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Bayram, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz fuarımızın, önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası platformlarda sektörün tanıtımı açısından güçlü bir temsilci olacağı inancını taşımaktayız. Fuar alanında düzenleyeceğimiz etkinliklerle, sektör profesyonellerine yeni bakış açıları kazandırılacak, sektördeki gelişmeler ve yenilikler aktarılacaktır" şeklinde konuştu ve fuara destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

"Avrasya Biz-Fuarları" açılışı daha sonra İzmir Vali Yardımcısı Cezmi Batuk tarafından gerçekleştirildi. Fuarın açılışına katılan davetliler daha sonra firmaların standlarını gezerken, özellikle sürat motorları, tekneler ve motosikletlerin gördüğü ilgi dikkati çekti.
Ayrıca bir televizyon kanalında yayınlanan "Kurşun Yarası" dizisinin oyuncuları da Ayvalık Belediyesi’nin standını ziyaret etti.

Kültürpark Fuar Alanı’nda 9-12 Aralık 2004 tarihleri arasında açık kalacak olan "Avrasya Biz-Fuarları"nın KOSGEB tarafından finansal destek altına alındığı, 5 sektörden yerli ve yabancı 300’den fazla firmanın katıldığı, 30 bin ziyaretçi ile buluşmasının beklendiği açıklandı.

izmir
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 14:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?