3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

5 kişi daha gözaltına alındı

İZMİR POLİSİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜ HİZBUTTAHRİR OPERASYONU

İzmir polisi tarafından İzmir, Malatya, Batman ve Bursa'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, terör örgütü Hizbuttahrir üyesi olduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Hizbuttahrir'in bazı üyelerinin İzmir'de bulunduğunu ve yapılanma çalışması içinde olduğunu tespit etti. Teknik ve fiziki takibin ardından adresleri belirlenen zanlılara yönelik İzmir, Malatya ve Batman'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerden işçi A.B. (30) Malatya'da, öğretmen F.Ç. (27) Batman'da, üniversite öğrencisi S.O. (22) İzmir'de gözaltına alındı. Önceki gün adliyeye sevk edilen 3 kişiden S.O. tutuklanarak cezaevine gönderilirken F.Ç. ve A.B., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis, örgütün Ege Bölge sorumluları olduğu öne sürülen makine mühendisi B.K. (35) ve kimya mühendisi S.Ç.'yi (26) Bursa'da gözaltına aldı. Zanlılardan B.K.'nın, Lübnan'da örgütle ilgili bir konferansa katıldığı öne sürüldü. İzmir'e getirilerek sorgulanan iki şüpheli, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilere ait adreslerde yapılan

aramalarda ise çok sayıda örgüt dökümanı, toplatma kararı bulunan dergiler ve örgüt içi eğitim amacıyla hazırlanan dökümanlar ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 14:24:05
Güncelleme :8 Temmuz 2011 Cuma 16:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?