26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

520 zeka yarıştı

Aliağa Belediyesi'nin Türkiye satranç Federasyonu İzmir Temsilciliği ile birlikte düzenlediği Ödüllü Satranç Turnuvası sona erdi. Değişik kategorilerde İzmir ve ilçelerinden 520 sporcunun büyük ilgi gösterdiği turnuva UKD'li lig usullü gerçekleştirildi.

Satranç Turnuvasında dereceye girenlere Digital fotoğraf makinesi, Digital satranç saati, MP3 Player, DVD Player, ve satranç takımı gibi çeşitli ödüller verildi. Turnuvanın ödül töreninde kısa bir değerlendirme yapan satranç hakemlerinden Emin Yasa Altun, Aliağa'da 10 yıldır satranç sporuna hizmet verdiğini ifade ederek, Belediye Başkanı Sayın Tansu Kaya ile birlikte ilçede satranca olan sevgi ve yatırımların arttığını ifade etti. 2003 yılında yapılan turnuvaya 42 kişi katılmasına karşın 2008 yılında yapılan bu turnuvaya 520 sporcunun katılmış olmasının Aliağa'da satrancın geldiği noktanın en güzel göstergesi olduğuna dikkat çeken Altun, "Ne mutlu ki Aliağa'da satranca önem veren, satranç sporuna yatırım yapan bir belediye Başkanı var. Bu son derece dikkate alınması gereken bir durum. Eğitime ve genç beyinlere yatırım yapan bir başkan her türlü övgüyü hak ediyor" diye konuştu.
Aliağa Belediyesi Satranç Kulübü Öğretmeni Çiğdem Çetiner ve Konservatuar Müdürü Cengiz Savaş'ta öğrencilerin hediyelerini dağıtarak, Türkiye Satranç Federasyonuna kayıt olarak lisanslı sporcuları barındıran Aliağa Belediyesi Satranç Kulübünün yakın zamanda Türkiye çapında dereceler elde eden bir görünüme kavuşacağını belirttiler.

..
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 11:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?