2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

58'inde anne oldu

TÜP BEBEK YÖNTEMİYLE ÇOCUK SAHİBİ OLDULAR

İzmir'de, 13 yıllık evli olan 62 yaşındaki Güner ve 58 yaşındaki Mürşidiye Akgül çifti, ilerleyen yaşlarına rağmen tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oldular. Türkiye'de çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen çift, tedavinin Kıbrıs'ta sonuç vermesi ile sahip oldukları bebekleri Elif ile muratlarına erdiklerini söyledi.

İzmir'in Çiğli ilçesinde ikamet eden 62 yaşındaki Güner ve 58 yaşındaki Mürşidiye Akgül, 13 yıllık evliliklerindeki çocuk özlemini tüp bebek tedavisiyle sonuçlandırdı. Türkiye'de uzun uğraşlar sonucunda bir çözüme ulaşamadıklarını belirten baba Güner Akgül yaşadıkları süreçte tedavi masraflarını karşılamak için var olan ev ve arabalarını sattıklarını söyledi. Baba olmanın hazzını ilk evliliğinde 3 çocuğu ile yaşadığını belirten Güner Akgül, eşi Mürşidiye Akgül'ün yıllar sonra ilk defa annelik duygusunu tattığını söyledi. Güner Akgül; Tükiye'de 10 yıl uğraştıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bu süreçte bir ev ve bir araba parası kadar maddi kaybım oldu. Daha sonra eşimin bir akrabasının vasıtasıyla Ankara Çankaya'da bir doktorla görüştük. 3 aylık bir tedavi sürecinin Kıbrıs'ta devam edeceğini söyledi. Bizi Kıbrıs'a gönderdiler ve bebek sahibi olduk. Ben, iki çocuk ve üç torun sahibiyim. Çocuklarım da bu durumu anlayışla karşıladı. Telefon ederek kardeşlerinin hatırını sorarlar."

KUCAĞIMA İLK DEFA ALDIĞIMDA AĞLADIM

İlerleyen yaşına rağmen annelik duygusunu yaşamaktan hiç vazgeçmediğini söyleyen Mürşidiye Akgül de hamilelik sürecinin oldukça zor geçtiğini anlattı. Bebeğini kucağına ilk aldığında duygulanarak ağladığını söyleyen Mürşidiye Akgül; sözlerine şöyle devam etti: "İlk kez anne oluyorum. Çok mutluyum. Bebeğimi hastanede ilk kez kucağıma aldığımda ağladım. Hastanede odasında gece yatarken bebeğimin beşiğini sıkıca tuttum. Bebeğimi kimse benden almasın diye. Hamilelik sürecim de oldukça zor geçti. Bu yaştan sonra bebek bakımı oldukça zor. Rabbime ve eşime çok teşekkür ediyorum. Allah evladı olmayanlara çocuk versin."

TÜP BEBEK YÖNTEMİYLE ÇOCUK SAHİBİ OLDULAR
TÜP BEBEK YÖNTEMİYLE ÇOCUK SAHİBİ OLDULAR
TÜP BEBEK YÖNTEMİYLE ÇOCUK SAHİBİ OLDULAR
TÜP BEBEK YÖNTEMİYLE ÇOCUK SAHİBİ OLDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2011 Pazar 14:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?