8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

60 yaş kartı sahiplerine iyi haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "60 yaş kartı" sahiplerini sevindirdi. İzmir'de 60 yaş ve üzeri 58 bin kişinin kullandığı 60 yaş kartlarının fiyatında artışın yapılmadığı, 60 yaş ve üzeri İzmirliler bu yıl da geçen yılın kart fiyatıyla toplu ulaşımdan yararlanabilecekleri bildirildi. 

Eshot Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; 60 yaş kartı sahibi vatandaşların kullanım bedeli olan yıllık 150 YTL'yi 31 Ocak 2007 tarihine kadar Oyakbank veya Vakıfbank şubelerine yatırmaları gerektiği bildirildi. Yetkililer, 60 yaş kartlarının geçtiğimiz sene de yıllık 150 YTL olduğunu, kart kullanım bedeline zam yapılmadığını belirttiler. 

İlk kez 60 yaş kartı çıkartacak vatandaşların ise ilk müracatlarını 150 YTL'si kart kullanım bedeli, 10 YTL'si de kart bedeli olmak üzere toplam 160 YTL yatırarak Konak'ta bulunan Eshot Genel Müdürlüğü Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'ne yapabilecekleri bildirildi.
Yetkililer, vatandaşların başvuruları sırasında T.C. kimlik numaralarını mutlaka bildirmeleri gerektiğini de hatırlattılar. 

Ayrıca, geçtiğimiz yıl kartını kullanmayan veya kartı kullanıma kapalı olan yolcular, bu yıl kartlarını kullanmak istedikleri taktirde, 150 YTL olan kart kullanım bedelini ödedikten sonra, beraberlerinde getirdikleri kartlarının sisteme tanıtılarak kullanıma açılmasıyla 60 yaş kartıyla yolculuk yapabilecekler. Yetkililer, bu işlemin sadece Konak'taki Kart Ünitesi'nden gerçekleştirileceğini de belirttiler.
iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 12:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?