8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

60 yaş kartına yapılan zam vatandaşı ikiye böldü

İzmir'de ulaşım için yaşlıların kullandığı 60 yaş kartına yapılan yüzde 58 oranındaki zam, bazı vatandaşlarca olumlu bulunurken bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

İzmir'de 60 yaş ve üzerinde olan vatandaşlara destek olmak için ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından verilen 60 yaş kartına geçtiğimiz günlerde yüzde 58 oranında zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte yıllık kullanım bedeli 90 YTL'den 150 YTL'ye çıkarıldı. Kart yenilemek için ESHOT Genel Müdürlüğü'nün Konak'taki Kart Ünitesi Müdürlüğü'ne gelen vatandaşlar ilginç tepkiler verdi. Bazı vatandaşlar zammın çok acımasızca yapıldığını söylerken, bazı vatandaşlarda zammın makul seviyede olduğunu belirtti.

Çoğunluğu emekli olan 60 yaş kartı sahiplerinden emekli Beşir Gezer, "Bence yapılan son derece acımasızca. En azından 125 YTL olabilirdi. 150 çok fazla. Zaten emekliyiz, son derece zor şartlarda yaşıyoruz. Bu yapılan haksızlık. Belediye vatandaşları zor durumda bırakıyor. Bu kadar zam olmaz" dedi.

ESHOT Genel Müdürlüğü Kart Ünitesi'ne gelen bir diğer emekli vatandaş Zehra Doğrucan ise, "Bence fiyatlar makul. Yıl boyunca otobüslere, metroya, vapura bedava biniyoruz. Bir defaya mahsus alınan bu ücret bence yerinde. Başkanımıza bu hizmet için teşekkür ederiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 22:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?