2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

650 bin öğrenci sömestr tatiline girdi

İZMİR’DE SÖMESTR TATİLİ BAŞLADI

İzmir’de ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretim gören yaklaşık 650 bin öğrenci tüm Türkiye’de olduğu gibi sömestr tatiline girdi. Her yıl farklı bir okulda tören düzenleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yılki yarı yıl etkinliğini Karşıyaka Mavişehir İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi.

İzmir’de eğitim gören yaklaşık 650 bin öğrenci bugün yarı yıl karnelerini aldı. Mavişehir İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende konuşan İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, başarılı ve huzurlu bir yarı yılı geride bırakıldığını söyledi. Ballı, ilk dönemde karnesi başarılı olan öğrencilerin bu başarılarını korumaya çalışmalarını, başarısız olan öğrencilerin de asla umutsuzluğa düşmeden, yarı yıl tatilini ders çalışarak geçirerek durumlarını düzeltme tavsiyesinde bulundu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ise, İzmir’deki hedeflerinin ortaöğretim kurumlarında 3, ilköğretim de ise 5 yıl içinde sınıf mevcutlarını 30 kişiye indirmek olduğunu söyledi. Milli eğitim olarak amaçlarının kişisel başarıdan ziyade kitlesel başarıyı sağlamak olduğunu dile getiren Üye, “Başarıyı arttırmak için teknik yapının yanı sıra fiziki şartları da düzeltme çabası içindeyiz. Hedefimiz mesleki eğitimi yüzde 65’e okul öncesi eğitimi ise yüzde 90’lara çıkarmak” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilere temsili olarak karneleri verildi.

İZMİR’DE SÖMESTR TATİLİ BAŞLADI
İZMİR’DE SÖMESTR TATİLİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 15:18:01
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 23:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?