5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

66. ölüm yılında saygı ile andık

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 66. yıl dönümünde İzmir’de düzenlenen törenlerle anılıyor.
İzmir’deki ilk tören, saat 08.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Garnizon ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askeri ve mülki erkan, gaziler ile siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı tören, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. Kızılay Anaokulu öğrencileri de Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla başlayan 2 dakikalık saygı duruşunda İzmir’de hayat durdu. Ardından da İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı. Göksu deftere, İzmirliler’in Atatürk’ün yokluğunu her zaman hissettiğini belirterek, "Yok edilmek, tarihten silinmek istenen yüce bir ulusu, önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile diriltip yeniden hayat verdin. Çağdışı bir yönetim biçimi olan monarşiden, demokratik, laik ve çağdaş bir Cumhuriyet kurup bize armağan ettin. Senin ilke ve devrimlerini koruma ve çizdiğin yolda ilerlememizde, geriye değil, daima ileriye, çağın ilkelerine yönelen, akıl ve mantık gereklerine uygun, genç ve ihtiraslı bir dinamizme her zaman sahip olacağız. Sana bağlılık, minnet ve şükran duygularımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun" diye yazdı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Anıt Şeref Defteri’nin imzalanmasıyla sona ererken, anma etkinlikleri Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programla devam etti.

izmir
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 12:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?