4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

70 YTL için sokağa atıldılar

İzmir’in Konak İlçesi Yeşilyurt semtinde bir aile, 70 milyon liralık kirayı ödeyemedikleri için ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Kapı dışarı edilen 3 kişi, 5 gündür sokakta yatıp kalkıyor.

Sokaklardan hurda, boş şişe ve kağıt toplayarak geçimini sağlayan Salih Ateş (44), eşi Gülistan Ateş (47) ve 4 yaşındaki kızları Güllü Ateş ile birlikte eşyalarıyla çıkarıldıkları evlerinin önünde 5 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Yeşilyurt Yıldız Caddesi 15 numaradaki tek katlı evde 3 aydır kiracı olarak oturan Ateş ailesi, ekonomik zorluklar nedeniyle 70 milyon liralık kirayı ödeyemediği için sokağa atıldı. Kalacak yerleri ve kendilerine yardım edecek bir yakınları olmayan Ateş ailesi, yetkili mercilerin mağduriyetlerini gidermesini istedi.

Sokak kenarında yatıp kalktıklarını söyleyen Salih Ateş, "Geçimimi hurda toplayarak sağlamaya çalışıyorum. Ancak elime geçen yetersiz olunca ev kirasını ödeyemedik, ev sahibi de bizi evden çıkardı. Eşim ve 4 yaşındaki kızımla birlikte sokakta kalmaya başladık. Gidecek herhangi bir yerimiz de olmadığı için mecburen burada yatıp kalkıyoruz. Yetkililerimizin bize yardım elini uzatmalarını bekliyoruz" dedi.

Salih Ateş’in eşi Gülistan Ateş ise yaşadıkları zor anları gözyaşları içinde dile getirdi. Sokak ortasında kalmaktan çok korktuğunu belirten Ateş, "Sokaklarda her türlü insan var. Bize bir zarar vermelerinden korkuyorum. Özellikle küçük kızımız Güllü çok korkuyor. Çaresiz kaldık. Herkes gibi bizim bir evimiz, televizyonumuz olsa, yemekleri koymak için dolabımız olsa ne güzel olurdu. Ama şimdi sokak kenarında kalıyoruz. Derdimiz her gün artıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 12:52:16
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 13:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?