3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

9 katlı bir apartmanda yangın paniği

İZMİR'DE ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Örnekköy semtinde 9 katlı bir apartmanın elektrik panosunda çıkan yangında dumandan apartman sakinleri etkilendi. İtfaiye merdiveniyle tahliye edilen sakinlerden 6'sı hastaneye kaldırıldı.

Örnekköy Mahallesi 7448/14 Sokak'taki Levent Apartmanı'nda giriş kapısının yanında bulunan elektrik panosunda aşırı yüklenme nedeniyle yangın çıktı. Yangın nedeniyle yoğun dumanın apartmanı sarması üzerine, özellikle alt katlarda oturan vatandaşlar, çıkışı kullanamadıkları için balkona çıkarak çevredekilerden yardım istedi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Bazı vatandaşlar, kendi çabalarıyla apartmandan çıkmayı başardı. Dumandan dolayı evlerinden çıkamayan vatandaşlar balkonlara çıkarak kurtarılmayı bekledi. Dışarı çıkamayan bazı vatandaşları ise itfaiye ekipleri merdivenle evlerinin balkonlarından aldı. Yangının kısa sürede söndürülmesi sonrası diğer apartman sakinleri de çıkış kapısından dışarı çıktılar.

Dumandan etkilenen Filiz Çiftçi (40), Döne Çiftçi (75), Selma Özturun (54) ve Ayten Özturun (26) Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, Selda Çiftçi (37) ve Ece Topçuoğlu (19) ise Tepecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dumandan etkilenen bazı vatandaşlara ise olay yerindeki ambulanslarda müdahale edildi. Yangının apartmanda bulunan çok sayıda klimanın aynı anda çalışması sonucunda aşırı yüklenme nedeniyle çıktığı, havalandırma boşluğunun bulunmamasının da dumanın apartman içine yayılmasında etkili olduğu belirtildi. Panodaki yangının kesin çıkış sebebi yapılacak olan inceleme sonrası belirlenecek. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 10:32:05
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 18:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?