2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Abdi İpekçi Parkı'na yeni çehre

ABDİ İPEKÇİ PARKI YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR

Konak Belediyesi'nin, ilçede yer alan park ve bahçelerde yaptığı yenileme çalışmaları sayesinde Konaklılar daha huzurlu ve sağlıklı ortamlarda yaşama fırsatı yakalıyorlar.

Şehrin sıkıntılarından kaçarak, nefes alabilmek için insanların sığındığı parklar, Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar ile daha yaşanılır ortamlara dönüşüyor. İnsanların günlük dertlerinden bir nebze de olsa uzaklaşabilecekleri alanlar oluşturduklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yeni düzenlemeler sayesinde özellikle çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla eğlenecekleri parklar yarattıklarını ifade etti.

Yapılacak çalışmalardan sonra yeni bir görünüme kavuşacak alanlardan biri de Piri Reis Mahallesi'nde bulunan Abdi İpekçi Parkı. Yoğun yapılaşma olan bölgede vatandaşların dinlenmek, spor yapmak ve eğlenmek için tercih ettiği alanlardan olan park, yenilendikten sonra daha çağdaş bir hale bürünecek. Hazırlanan projede Konaklıların rahatça eğlenip, gönüllerince gezebilmeleri için her türlü imkân düşünüldü.

Yenilenecek parkta çocuklar için oyuncakların yer alacağı toplam 100 metrekare oyun alanı bulunacak. Engelli vatandaşların da parka rahatça giriş yapabilmeleri için 2 adet engelli rampası oluşturulacak. Çevre sakinlerinin spor ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için parkın etrafına 120 metrelik koşu pisti yapılırken, parkta çeşitli spor aletlerinin bulunacağı 45 metrekarelik bir alan yer alacak. Ayrıca 18 adet bank ve 2 adet pergola da vatandaşların hizmetine sunulacak.

ABDİ İPEKÇİ PARKI YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 08:59:01
Güncelleme :22 Ocak 2011 Cumartesi 09:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?