26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ablalarının boğazlanmasını dinlemişler

İzmir’in Küçükyalı Semti’nde kendisine tacizde bulunduğunu ileri sürüp şikayetçi olduğu babası tarafından boğazı kesilerek öldürülen genç kızın iki erkek kardeşinin olay sırasında evde bulundukları ortaya çıktı.

20 yaşındaki Emine A.’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay sırasında genç kızın erkek kardeşleri G.A. (17) ve D.A.’nın (16) evde bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine gözaltına alınarak sorgulanan G.A. ve D.A.’nın, babaları H.A.’nın Emine A.’yı evin bir odasına götürüp kapıyı kapattığını, odadan ablalarının yardım isteme sesini duyduklarını, kısa süre sonra babalarının üzeri kanlı şekilde odadan çıktığını ve Emine A’yı odada kanlar içinde gördüklerini söyledikleri öğrenildi. G.A. ve D.A.’nın, babaları H.A. tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasıyla polise başvuran ablaları Emine A’yı şikayetini geri alması için tehdit ettikleri için, polis tarafından yaklaşık iki aydır arandıkları belirtildi.

Emine A.’nın, gözaltına alınıp Adliye’ye sevk edilen kardeşleri 17 yaşındaki G.A. ile 16 yaşındaki D.A., cinayeti engellemedikleri gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu arada yakalanmasına çalışılan baba Hamit A.’nın, geçen cuma günü geldiği evinde, küçük kızı G. A.’yı, kendisine engel olmaması için iple bağladıktan sonra Emine A.’yı feci şekilde dövdüğü ileri sürüldü.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 09:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?