3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Açık havada sinema keyfi

İZMİR'DE AÇIK HAVA SİNEMASI KEYFİ

Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Tepekule Açık Hava Sinema Şenliği başladı.

Açılış dolayısıyla düzenlenen kokteylde sinemaseverler film gösterisi öncesinde Son Dakika adlı müzik grubunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla eğlendi. Havanın kararmasıyla birlikte "Beatiful" adlı film, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın, "Sinemamız, bir zamanlar açık hava sinemaları kenti olan İzmir'de halen tek açık hava sineması olarak hizmet vermektedir. Popüler kültürün hepimizi evlerimize, televizyon ya da bilgisayarların karşısına hapsettiği bir süreçte sinemalar, tiyatrolar, sokaklar, mahalleler hızla boşalmakta, insansızlaşmaktadır. Biz açık hava sineması ile insanların birlikte gülüp, birlikte düşünmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Açık hava sineması geleneğini yaşatmak

istiyoruz. Burada kar amacı gütmeden sanata ve sanatçıya da değer vermek amacıyla sanatsal filmleri de halkımıza sunuyoruz" dedi.

Açık hava sineması geleneğini 7 yıldır ücretsiz olarak yaşatan Tepekule Açık Hava Sineması, bu yıl da yerli ve yabancı olmak üzere 19 filmi 8 Eylül tarihine kadar seyircilerle buluşturacak. Bu sezon gösterilecek olan filmlerin arasında belgeseller, animasyonlar ve kadın filmleri de yer alıyor.

İZMİR'DE AÇIK HAVA SİNEMASI KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 23:26:03
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 09:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?