3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Acil serviste yataktan düşüp öldü!

İzmir’in Yenişehir Semti’nde oturan 150 kilo ağırlığındaki 57 yaşındaki Gönül Özkocaman’ın götürüldüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil serviste hastane görevlileri tarafından yataktan düşürüldüğünü öne süren yakınları tepki gösterdi. Özkocaman’ın yakınları, akşam saatlerinde getirdikleri hastalarının yataktan düştüğü için bilincinin kapandığını ve sabah saatlerinde de öldüğünü belirterek sorumlu hemşire ve doktorlardan şikayetçi olacaklarını söyledi.

Göğüs ve karnındaki ağrılardan şikayetçi olan ev kadını Gönül Özkocaman, dün saat 20.00 sıralarında yakınlarının yardımıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne geldi. Tedaviye alınan Özkocaman, iddiaya göre acil serviste bulunduğu sırada yataktan düştü. Tedavi altındaki Özkocaman, sabah saatlerinde kurtarılamadı.

Hastaneye geldiklerinden itibaren kendilerine kötü davranıldığını öne süren Özkocaman’ın gelini Berdanç Özkocaman, şunları anlattı:

"Aşırı kilolarından dolayı yatağa sığmayan kayınvalidemi çevirmek ve terini silmek için 20 dakikada bir içeri girmek istedim. Erkek bir hemşire buna müsade etmeyince Başhekimliğe gidip şikayetimi dile getirdim. Benimle ilgilenerek refakatçi olarak 20 dakika da bir içeri girmeme müsade ettiler."

Bunun üzerine acil servise dönerken eşi Tamer Özkocaman ile içeri girdiğinde kayınvalidesi Gönül Özkocaman’ı yerde gördüğünü ileri süren Berdanç Özkocaman, "Hastamız 150 kilo ağırlığında. Yatağa sığmıyor, dönemiyor. Onun yanında bir refakatçiye ihtiyacı var. Bizi dışarı attıkları yetmiyormuş gibi, kayınvalidemi yataktan düşürmüşler. Biz içeri girdiğimiz de kalp masajı yapıyorlardı. Bu olay sonrası kayınvalidemin bilinci kapandı. Sağlam getirdiğimiz hastayı öldürüyorlar. Sorumlulardan şikayetçiyiz" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilirken, hastane ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama yapılmadı.

 

...
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 11:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?