26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Adalet Bakanı Şahin, İzmir'de

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir'de bir hakimin rüşvet olayına karıştığı iddiasıyla tutuklanması olayına ilişkin, "Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes kurallara uyacaktır. Kurallara uymayanlar sonuçlarına katlanırlar" dedi.


İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenecek 'Türk İcra Hukukunda İlamsız İcranın Değerlendirilmesi' konulu toplantıya katılmak üzere İzmir'e gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adnan Menderes Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. İzmir'de rüşvet olayına karıştığı iddiasıyla tutuklanan ağır ceza hakimi ile ilgili soruya Bakan Şahin, bir yargı mensubunun böyle bir olaya adının karışmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Bu tamamen yargısal bir faaliyettir. Yargı mensubu bir arkadaşımızın böyle bir olaya adının karışması ve tutuklanması sevinilecek bir şey değil. Adalet Bakanı olarak bir yargı mensubunun böyle bir rüşvet olayına adının karışması ve tutuklanması beni üzmüştür. Ama Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes kurallara uyacaktır. Kurallara uymayanlar da sonuçlarına katlanır." Yargıda önemli sorumluluklar üstlenmiş kişilerin bu konularda çok titiz davranması gerektiğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yargı sürecini birlikte takip edeceğiz. Soruşturmanın devam ettiğini biliyorum. Başka gözaltılar da var. Böyle bir durumda soruşturmanın gizliliği kuralını ihlal edici açıklamada bulunmam doğru olmaz. Adalet Bakanı olarak benim bağımsız yargı organlarının işine karışmam sözkonusu olamaz."


Bakan Şahin, "Anayasa değişikliği ve AK Parti'nin kapatılması davasının sonucuna ilişkin gerekçeli kararlarla ilgili" sorulara şöyle karşılık verdi: "Anayasa değişikliği ile ilgili gerekçeli karara ilişkin değerlendirmeyi yapmıştım. İlave edecek başka bir şey yok. AK Parti davası ile ilgili gerekçeli kararı henüz okuma fırsatım olmadı. Gazetelerdeki değerlendirmeleri bile henüz okumadım. Gerekçeleri okumadan bir değerlendirme yapmayayım."

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 11:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?