24
Nisan
2024
Çarşamba
İZMİR

Adliyede gergin anlar!

İzmir Adliyesinde, duruşma için getirilen tutuklu bir grup ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlikte 3 astsubayın hafif yaralandığı, gazdan etkilenen bir tutukluya sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu bildirildi.

Bugün saat 14.30 sıralarında, duruşma için Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan adliyenin nezarethanesine getirilen tutuklular arasındaki K.I. (17) ile jandarmalar "tuvalete gitme" nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışmaya 6 çocuk ve 7 büyük tutuklu sanığın da karışması ve arbede yaşanması üzerine, tutukluların bulunduğu bölüme Çevik Kuvvet ekipleri yönlendirildi.

Güvenlik güçlerine mukavemette bulundukları bildirilen gruba, göz yaşartıcı sprey ile müdahalede bulunulduğu, olay sırasında nezarethane ve koridorlardaki lambaların kırıldığı belirtildi.

Yaşanan olayda 3 astsubayın hafif yaralandığı, gazdan etkilenen bir tutuklu sanığa da adliyeye gönderilen sağlık ekibinin müdahalede bulunduğu bildirildi.

Polis ekipleri nezarethanenin bina dışına çıkışında da güvenlik önlemi alırken, nezarethanelerin bulunduğu bölümün demir kapısının kelepçeyle kilitlendiği gözlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, olayı soruşturmak üzere 4 savcı görevlendirildiği ve 14 kişinin ifadesinin alınmasına başlandığı bildirildi. Nezarethanede oluşan zarar da kayıt altına alnıd 

AA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2013 Çarşamba 18:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?