19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Adnan Saygun Sanat Merkezi açıldı

İzmir'de bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta bir konuşma yapan Baykal, "Başkan Kocaoğlu'nun çalışmalarını gördükçe göğsüm kabarıyor, mutluluk duyuyorum" dedi.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yanısıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş ile, Rutkay Aziz, Nebil Özgentürk ve Ali Kocatepe gibi sanatçılar katıldı.

Sanat merkezinin açılışında bir konuşma yapan CHP lideri Baykal, Türkiye'nin en büyük sanat merkezi olma özelliğini taşıyan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merrkezi'nin İzmir'de açılmış olmasından ayrı bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

İzmir'in her zaman Türkiye'de yenilikçi, öncü bir kent olduğunu belirten Baykal, "Zaman zaman 'İzmir küme mi düşüyor' diye düşünüldü ancak Başkan Kocaoğlu'nun projeleriyle İzmir yeni bir vizyona sahip olmaya başladı. Burası Eshot'un otobüs parkıydı. Genelde belediyeler kent içindeki böyle arazileri satışa çıkarırlar. Buralara alışveriş merkezleri yapılır, rant oluşumları gerçekleşir. Başka kentlerde böyle yerlere Ortadoğu sermayesi gelir ama İzmir'de böyle bir şeye tanık olmadık. Başkan Kocaoğlu'nun çalışmalarını gördükçe göğsüm kabarıyor, mutluluk duyuyorum" dedi.

Törene eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun törene smokinle katıldığı görüldü. Konuşmaların ardından Şef Engin Gökmen yönetimindeki Ahmet Adnan Saygun Onursal Orkestrası ve Korosu, konuklara konser verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konserin ardından Çeşme'ye hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 09:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?