27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Afetlere karşı Türk-Alman işbirliği

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Federal Savunma Bakanlığı, Kızılhaç ve Alman Teknik Yardım Kurulu üyelerinden oluşan 6 kişilik heyet, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman'la görüştü

.
Konuk heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Karaman, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nin ardından Türkiye'de afetlere hazırlık konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını ve İzmir'in de bu bağlamda en hazırlıklı kentlerden biri olduğunu kaydetti. Konuk heyete başkanlık eden Almanya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Erik Tintrup ise dünya çapında Alman dış temsilciliklerini ziyaret ettiklerini ve kriz önleme çalışmaları çerçevesinde danışmanlık yaptıklarını belirterek, gittikleri ülkelerin üst düzey makamları ve kuruluşları ile görüştüklerini söyledi. Özellikle İzmir ve Antalya gibi kentlerin sahip oldukları turizm potansiyeli nedeniyle çok sayıda Alman vatandaşına ev sahipliği yaptığını dile getiren Tintrup şöyle devam etti: "Türkiye seyahatimizi, deprem ve terör saldırıları gibi kriz senaryolarına zamanında hazırlanabilmek, kriz durumunda Alman vatandaşlarına Türk makamları ile yakın bir iletişim ve işbirliği içinde konsolosluk hizmeti ve yardım sağlayabilmek ve aynı zamanda Türkiye'deki felaket önleme yapılanmasını desteklemek amacıyla düzenledik. Bu konuda Türk kuruluşları ile güvenilir bir işbirliğinin koordinasyonu, etkin bir ağ düzeninin oluşturulması ve karşılıklı bilgi alışverişi ön planda tutmaktayız"


Konuk heyete, çalışmalarında yardımcı olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır ile Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Atilla Uluğ da eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 11:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?