9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Ağabey kardeş aynı ciğeri paylaştı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen nakille ağabey kardeş aynı karaciğeri paylaştı. 

Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle 4 yıldır tedavi gören Ağrılı 36 yıllık evli ve 5 çocuk babası SalihYıldız'a (56), kardeşi Murat Yıldız (29) şifa oldu. Murat Yıldız'dan alınan karaciğer parçası, başarılı bir ameliyatla SalihYıldız'a nakledildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilk teşhis konmasının ardından bugüne kadar tedavi gördüğünü, ancak tüm uğraşlara rağmen olumlu sonuç alınamadığını belirten Salih Yıldız, "Doktorlarım tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. 3 yıldır kadavradan uygun organ bekliyordum. Ancak uygun organ bulunamayınca canlıdan nakile karar verdik" dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nin başarılı çalışmalarını öğrendikten sonra nakil için İzmir'e gelmeye karar verdiklerini söyleyen Yıldız, "İlk olarak yakınım olan 4 kişi nakil için gönüllü oldu, ancak sağlık problemleri nedeniyle uygun görülmedi. Son olarak kardeşim bana karaciğerinden bir parça vermeyi kabul etti. Yapılan tetkiklerde olumlu sonuç alınınca nakile karar verildi" diye konuştu.
Ağabeyini sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Murat Yıldız ise, "Organ nakil merkezindeki tüm ekibe minnettarız. Bize Ege Üniversitesi'ni tavsiye edenlerin ne kadar haklı olduklarını şimdi daha iyi anlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndaki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 14:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?