5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AGL Başkanı Tuna Bekleviç İzmir'de

Anadolu’nun Genç Liderleri Derneği (AGL) Başkanı Tuna Bekleviç, Fransa’nın çağdaş Türk gençlerini ve kadınlarını Avrupa Birliği (AB) yolunda desteklediğini söyledi.

Fransa Büyükelçiliği’nin konuğu olarak İzmir’de bulunan AGL ve Ekonomistler Platformu Başkanı Bekleviç, "Türkiye’de KOBİ Finansmanı" konulu panelde konuşma yaptı. İzmir Hilton Oteli’nde gerçekleştirilen paneli geniş bir izleyici kitlesi takip etti. Bekleviç paneldeki konuşmasında, "Zamanın ruhu değişimi gerektiriyor. Anadolu gerçeğini bilmeyen turistler dış pazarlarda başarılı olamaz" dedi. Toplantının amacını Fransa’nın Türk gençliğini AB yolunda desteklediği şeklinde algıladığını belirten Bekleviç, KOBİ’lerin "Zamanın Ruhu" kavramını iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayarak, "İzmir Türkiye için büyük öneme sahip. KOBİ’lerin kendilerini aşarak yurtdışı pazarlara açılmaları gerekiyor. Zamanın ruhu artık dış pazarlarda yer almayı ve buralarda güçlenebilmeyi gerektiriyor. Diğer taraftan İzmirlilerin sahip olduğu bu bilgi birikimini özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’ya aktarması gerekiyor" diye konuştu. Bekleviç, İzmirli KOBİ’lerin Anadolu ile iletişim halinde olmaları gerektiğini belirtti.

Bu tür toplantıların her ilde yapılmasının gerekliliğine değinen Tuna Bekleviç, iller arasındaki çapraz ilişkilerin kuvvetlendirilmesi gerektiğini, ulusal kalkınma stratejilerini belirleyecek yerel kalkınma hamlelerinin güçlü çapraz ilişkiler ile çok daha hızlı bilgi paylaşımı sağlanarak gerçekleştirilebileceği vurguladı. Bekleviç, ulusal kalkınma stratejilerini belirleyecek yerel kalkınma stratejilerinin örgütçüsü, ve takipçisi olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 09:05:01
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 16:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?