27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Ahilik Haftası etkinlikleri

Ahilik Haftası kutlamaları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Ahilik Haftası Kutlama Komitesi, verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman'la görüşen İzmir Vali Yardımcısı Aydın Alper, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile Ege Bölgesi Sanayi Odası, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve Kredi Kefalet Kooperatifi Birliği temsilcileri, 19 Ekim 2008 tarihine kadar devam edecek olan Ahilik Haftası kutlamalarıyla ilgili bilgi verdi.


Günümüzdeki sivil toplum örgütlerinin çıkış noktasının ahilik olduğunu söyleyen Yusuf Ali Karaman, ahiliğin toplumsal dengeler için önemine değindi. Karaman, özellikle Osmanlı döneminde ahiliğin kardeşlik, hoşgörü, dayanışma duygularıyla insanları aydınlığa çıkardığını dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Karaman, küresel kriz ve acımasız kapitalizm şartlarında esnafların birbirine olan bağlılığı ve dayanışmasının önemli olduğunu kaydetti.


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise dayanışmanın önemine değinerek, ahiliğin çok eskilerden gelen bir örgütlenme biçimi olduğunu söyledi. Mutlu, “Ahilik Haftası Kutlama Komitesi adına, Büyükşehir Belediyesi ve diğer yerel yönetimlere tarafımıza gösterdikleri iyi niyetli yaklaşım ve sorunların çözümüne yönelik katkı için teşekkür ediyoruz” dedi.


Zekeriya Mutlu, yaklaşık 300 bin esnaf ve sanatkar adına, Yusuf Ali Karaman'a Ahilik Haftası anısına el yapımı ibrik; Yusuf Ali Karaman da İzmir'in simgesi Saat Kulesi biblosu hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?