5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ahmet Piriştina bursu oy çokluğu ile kabul edildi

Yetkililer, burslara başvuruların önümüzdeki günlerde kabul edileceğini söyledi. 13 Eylül 2004’te yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, burs için komisyonlarca hazırlanan yönetmelik görüşüldü. Bursun ilk ve orta öğretimde okuyan çocuklara da verilmesinin planlandığını, ancak bunun hukuken mümkün olmadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bursun adının merhum “Ahmet Piriştina” olarak belirlenmesi konusunda ise şunları söyledi:

“Ben Ahmet Piriştina ismi konusunda hiçbir görüş ayrılığı olmayacağını düşünüyordum. Kendisi vefatından bir hafta önce İZFAŞ’ta burs çalışmaları için bir toplantı düzenlemişti. O toplantıya ben de katılmıştım. Yaşama geçmesine çok önem veriyordu. Biz şimdi onun ürettiği bu projeyi aldığımız yerden devam ettirmek istiyoruz.
Bu yönetmelik titizlikle hazırlanmıştır. Denetleme yetkisi meclisindir. Biz söylemde değil eylemde şeffaf olacağız. Eğer bu yönetmelikle ilgili herhangi bir uygulamada sıkıntı doğarsa yine hep birlikte geliştirme yönüne gideceğiz.”

Meclis gündeminin kendilerine geç ulaştığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakır, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Yardım Sandığı Yönetmeliği komisyondan geçmiş olabilir. Ancak bu bursu vermenin bir kuralının bir çerçevesinin çizilmesi lazım. Biz diğer kurum ve kuruluşlardan alınan burs miktarı belediyece ödenen burs miktarından az ise burs almaya hak kazanmak koşuluyla yalnızca aradaki fark ödenir maddesini anlamadık. Üst kurulun çalışma ve oluşturulma esasına yönelik önergelerimiz olabilirdi. Bunu bu mecliste oylamayalım gündemde bırakalım” diye konuştu.

AKP Meclis üyesi Fevzi Aydın da, “ Ben Hukuk Komisyonu üyesiyim konuyu çok detaylı inceledik. Ancak yönetmeliğin son şekli meclis toplantısından hemen önce geldi. Yeterli bilgiye ulaşamadık.
Biz isim konusunda tüm İzmir’i kucaklayan bu yönetmeliğin ismi nedeniyle siyasi içerik taşıyacağı konusunu tartıştık. Merhum Ahmet Piriştina’yı kalbimizde yaşatmanın değişik şekilleri vardır. Bir Piriştina ormanı kuralım. Ancak gelecekte kesintiye uğrayabilecek böyle çalışmalarda isimlerin yıpranmasını istemediğimiz için karşı çıktık” dedi.

KOMİSYONLARDA KABUL ETMİŞLERDİ

Fevzi Aydın’ın konuşmasının ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Gürkan Şenışık ise şunları söyledi:
“ Eğitim Yardım Sandığı Yönetmeliğimiz Bütçe Komisyonu’nda oy birliği ile kabul edilmiştir. Bütçe ve Hukuk Komisyonu’ndaki AKP’li üyelerin de imzalarının olduğu raporlar oy birliği ile yazıya dökülmüştür.
Ancak şimdi AKP’li Meclis üyelerimiz yönetmeliğin ismine şerh koyarak muhalefet yapıyorlar. Komisyonda evet diyen AKP’liler, sonra aralarında konuşunca böyle farklı görüşler ortaya çıktı.”

Görüşlerin bildirilmesinin ardından yapılan oylamada, AKP’li meclis üyeleri çekimser kalırken, Ahmet Piriştina Eğitim Bursu oy çokluğu ile kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, burslara başvuruların önümüzdeki günlerde başlayacağını ve kamuoyuna duyurusunun da yapılacağını kaydetti.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 11:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?