5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AİDS Derneği'nden ürkütücü rapor

AİDS ile Mücadele Derneği’nin düzenlediği panelde, AİDS hakkında korkunç bir iddia dile getirildi. Dernek Başkanı Prof. Dr. Melahat Okuyan, Türkiye’de resmi olarak 2 bin AİDS hastası olduğunu ancak gerçekte bu sayının 20 ila 30 bin civarında olduğunu söyledi.

Dünya AİDS Günü etkinlikleri kapsamında Konak Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, ağırlıklı olarak lise öğrencileri katıldı. Panele konuşmacı olarak katılan AİDS ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Melahat Okuyan, Dr. Mavisel Yener, Doç. Dr. Süheyla Bölükbaşı ile Dr. Ayşe Aksoy AİDS’in bulaşma yolları, AİDS hastası olan kişilerle yaşama koşulları ve bu hastalıktan korunma yolları konusunda bilgi verdi.

Dernek Başkanı Okuyan, Türkiye’deki bir gerçeğe dikkat çekerek, "Türkiye’de test yapılmadığı için AİDS hastası sayısı düşük görünüyor. Resmi olarak Türkiye’de yaklaşık 2 bin AİDS hastası olduğu açıklansa da biz gerçekte bu sayının 20 ila 30 bin civarında olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de bir an önce genel testlerin yapılması gerekiyor. İngiltere’de resmi olarak 32 bin AİDS hastası olduğu biliniyordu. Oysa bir yıl içinde yapılan genel testler sonucu bu sayı 42 bin kişiye çıktı" diye konuştu.

Okuyan, AİDS hastalarını dışlamanın hasta insanları daha da kötü etkilediğini de kaydederek, "AİDS’le yaşayabilirsiniz ama dışlanarak yaşayamazsınız" dedi. Panele katılan öğrencilere AİDS ile uyuşturucunun da birbiriyle olan yakın ilişkisi anlatılarak, gençlerin uyuşturucudan uzak durması tavsiye edildi.

izmir
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 12:21:01
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 17:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?