26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ailelere bebek bezi yardımı

İzmir'de dayanışma ruhunu geliştirmek için çeşitli sosyal projelere imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiçeği burnunda annelere armağan ettiği bebek bezleri ile yeni doğan bebeklere "hoşgeldin" hediyesi veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tebrik mektubu ile verilen bu armağan, bebeklere takılan nazar boncuğu ile tamamlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulaması, yeni bir birey sevinci ile dolu olan aileleri oldukça mutlu ediyor.

Başkan'ın mektubu

Topluma kazanılan her bireyin kendilerine güç verdiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tebrik mektubunda ailelere şöyle sesleniyor:

"Hayatınızın en güzel dönüm noktalarından birini yaşadığınız bugünde, heyecanınızı en içten dileklerimle paylaşıyorum. İnsan yaşamında çok farklı bir yeri olan bu güçlü duygu; anne-baba olmanın verdiği büyük mutluluk, bize de büyük bir güç verdi. Siz ailenize yeni bir üye, biz de geleceğimiz için umut olan yeni bir birey kazandık. Ailenize yeni katılan evladınızın sağlıklı ve iyi bir hayat geçirmesini diler, mutlu günler temenni ederim"

BİN 700 AİLEYE DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal dayanışma açısından önemli olan bu uygulaması kapsamıyla, her bebeğin ortalama 15 günlük bez ihtiyacının karşılanması hedeflenerek aile bütçesine küçük de olsa katkı sağlanması amaçlanıyor. Bebek bezi dağıtımları şu anda sadece, bu uygulamaya izin veren Ege Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca uygulamanın kent genelinde de yaygınlaştırılması için, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gıda dağıtımı yapılan ihtiyaçlı ailelerin yeni doğan bebeklerine de bebek bezi armağan ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008'in Haziran ayından bu yana sürdürdüğü uygulama ile bugüne kadar 1700 aileye bebek bezi desteği verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 17:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yıldız arslan IP: 213.153.252.xxx Tarih : 19.04.2013 15:33:41

 bende yakında doğum yapacağım banada bebek bezi gönderirseniz evime çok sevinirim. 5816 sok. no : 15 karabağlar /izmir bu tür yardımların nasıl alabileceğimiz nerden alabileceğimiz hakkında da daha geniş bilgiler yayınlarsanız çok sevinirim. mesala süt pampanyasına nasıl katılabilirim şimdiden kayıt yaptırabiliyormuyum nereye ve nasıl oluyo bilgi vermenizi rica ediyorum.