5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ailelere yakacak yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin yakacak ihtiyacını karşılamak için geliştirdiği projeyi uygulamaya koydu.

 Kent genelinde budanan ağaçlardan elde edilen odunlar dağıtılmaya başlandı. Uygulamadan bin ailenin yararlanması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış sezonu ağaç budama çalışmalarına başladı. Ancak bu yıl geliştirilen uygulama doğrultusunda, budanan ağaçlar İzmirliler’in evlerine de giriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilen veya muhtarlarca bildirilen dar gelirli ailelere odun yardımı yapılıyor. Şubat ayı sonuna kadar sürecek budama çalışmaları süresince, yaklaşık bin ailenin kışlık yakacak ihtiyacının karşılanacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Kış budama programımızı oluşturduk. Ağaçları gençleştirmek, şekil vermek ve hastalıktan kurtarmak amacıyla başlattığımız budama çalışmaları, kent merkezinden kent geneline kadar yoğun bir şekilde sürüyor. İlk etapta meydan, cadde, büyük park ve rekreasyon alanları ele alınıyor. Dalların odun kısımları ayrılarak vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Yeşil kısımların ise geri dönüşümü sağlanarak gübre elde ediliyor" diye konuştu.

izmir
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 12:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?