3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Akay'dan ilk ziyaret bit pazarı esnafına

AKAY'IN İLK ZİYARETİ TARİHİ BİT PAZARI ESNAFI OLDU

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, tarihi Bit Pazarı esnafıyla biraraya gelerek birlikte kahvaltı yaptı. Akay, ziyaretine yıllar önce esnaflığa adım attığı babası Mazlum Akay'ın terzi dükkanının bulunduğu binanın önünden başladı. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği Akay, çarşıyı gezerek esnafa hayırlı işler diledi.

Göreve geldiğinden bu yana ilk ziyaretini çocukluğunun geçtiği Bit Pazarına gerçekleştirdiğini belirten AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay," Babamın Bit Pazarında terzi dükkanı vardı. Eskiden burası elbiseciler çarşısıydı. 6 yaşında ayak bastığım, bu çarşıdan 38 sene ekmek yedim. Bu bölge sadece İzmir için değil, Türkiye için bir hayat üniversitesi'dir. Burada esnaflık yapmak zordur. Buradan ekmek yemek zordur. Bu zorlukları yaşadık, ama her zaman mutluluk içinde mesleğimizi yaptık" dedi.

Çarşıdaki esnaf ilişkilerinin oldukça güçlü olduğunu ifade eden Akay," Bit Pazarı esnafının bir özelliği de acısıyla tatlısıyla her şeyi birbiriyle paylaşmasıdır. Dostluk, arkadaşlık ve vefayı Bit Pazarı esnafında görebilirsiniz. Göreve geldiğimden beri ilk ziyaretimi buraya yapıyorum. Buna vefa deyin, dostlara özlem deyin. Hayatımda buranın çok özel bir yeri var. Bugün hayatta olmayan esnaf büyüklerimi rahmetle anıyorum. Göğsüme gere gere söylüyorum ki; çocukluğumun geçtiği Bit Pazarı Çarşısı esnafı

olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. Bit Pazarındaki ticaretin İzmir'in nabzını tuttuğunu belirten Akay, "Alışveriş merkezleri buradaki esnafı olumsuz etkiliyor ama telefon sektöründe ticaretin oldukça hareketli olduğunu mutlulukla takip ediyoruz. İnşallah işleri daha da iyi olur. Çarşımız gelişir" diye konuştu.

Yerel yönetimlerin pazara gerekli önemi vermediğini söyleyen Akay, "Konak Belediye Başkanları her seçim öncesi buraya gelir ama birer gönül almaktan öteye gitmezler. Taahhütleri olur. Sonra o taahhütler kalmaz" dedi

Akay'a ziyaretinden dolayı esnaf adına teşekkür eden İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Odası Başkanı Mehmet Uluğ da Bit Pazarına sahip çıkılmasını istediklerini belirtti. Uluğ, "Büyük firmalar ve alışveriş merkezleri nedeniyle küçük esnaf iflas etti. Tanıdık müşteriler de olmasa durumumuz daha da kötüleşir. Tabi bunda hükümetleri suçlamıyorum. İsteğimiz büyük mağazaların şehir dışına çıkarılmasıdır" şeklinde konuştu.

AKAY'IN İLK ZİYARETİ TARİHİ BİT PAZARI ESNAFI OLDU
AKAY'IN İLK ZİYARETİ TARİHİ BİT PAZARI ESNAFI OLDU
AKAY'IN İLK ZİYARETİ TARİHİ BİT PAZARI ESNAFI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 16:56:04
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 23:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?