27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

'AKP, haram parayla siyaset yapıyor'

İzmir'in kurtuluşunun 86. yıldönümü kutlamaları için İzmir'de bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Deniz Feneri adlı kuruluş kanalıyla AK Parti'nin finanse edildiğini iddia eden Baykal, "AK Parti'nin siyasetinin altında haram para yatıyor" dedi.

Yolsuzluk tartışmalarının arttığı dönemde milli ve dini duyguların, inancın, vatanseverliğin çıkar kavgası haline dönüştürüldüğünü belirten CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yoksul ve yetimin hakkını savunanların, hazine tepesine geçerek kendi yandaşlarını ve yakınlarını zengin etmek için uğraştığını ve yeni mali imkanlarla hükmetmeye çalıştığını dile getirdi. Başbakan Erdoğan ile Doğan Grubu arasında yaşanan tartışmaların da Başbakan Erdoğan'ın telaş ve tedirginliği nedeniyle başladığını belirten Baykal, şöyle konuştu: "Ortada bir yolsuzluk olayı var ama Sayın Başbakan ondan bekleneni yapmak yerine bir yayın grubunu hedef seçip saldırı kampanyası başlattı. Böylelikle somut yolsuzluk olayını gözden kaçırmaya çalışıyorlar."


Almanya'da kurulan Deniz Feneri isimli derneğin yoksullara yardım adı altında topladığı 41 milyon 600 bin Avro'yu bazı şirket ve kuryelerin eliyle Türkiye'deki bir televizyon kanalına gönderildiğini belirten Baykal, toplanan paralarla AK Parti siyasetinin finanse edildiğini dile getirdi. Deniz Feneri adlı derneğin bu kaynaklardan sadece biri olduğuna dikkat çeken Baykal, sözlerine şöyle devam etti: "Bu şekilde dönen bir çark var. Bu kul hakkı, yetim hakkı yemek değil mi? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir olay olmadı, para gelmedi demek mümkün mü? Bu olayı Almanya savcısı tespit etti. Siyasi bir suçlama değil, hukuki bir suçlama."

7Dernek için para toplayan Mehmet Gürhan ile televizyon kanalı sahibi Zekeriya Karaman'ın mahkemedeki ifadelerinde paraları topladıklarını ve Türkiye'ye yolladıklarını açıkça dile getirdiklerini belirten Baykal, "Sayın Başbakan'a soruyorum, bu kişilerle bir ilişkin var mı? Başbakan bu kişileri tanıyor mu? Bakanlar ve RTÜK Başkanı ile bu kişilerin ilişkileri var mı yok mu? Bu paraların AK Parti siyasetiyle bir ilişkisi var mı yok mu? Mehmet Gürhan ile Zekeriya Karaman'ın çocukları bacanakmış. Eskiden zengin olmak için yolsuzluk yapılırdı. Ama şimdi yolsuzluk doğrudan bir siyasi partiyi finanse etmek için yapılmıştır. AK Parti siyaseti altında haram para vardır."


Başbakan Erdoğan ile Aydın Doğan arasındaki rafineri tartışmalarına ilişkin de açıklama yapan Baykal, Başbakan'ın rafineri için Çalık Grubu'na söz verdiği iddialarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Başbakan her konuda konuşuyor ama bu konuda hiç konuşmadı. Ben duyunca kulaklarıma inanamadım. Başbakan Çalık Grubu ile ilgili bu sözleri söyledi mi? Putin ve Berlusconi'nin bu uluslararası yolsuzluk tezgahının bir parçası olup olmadığını açıklasın. Başbakan bu konuda derhal kamuoyunu bilgilendirmeli."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal düzenlediği basın toplantısının ardından MYK toplantısına katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?