2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

AKP - CHP arasında bayrak kavgası

AK PARTİ İLE CHP ARASINDA BAYRAK TARTIŞMASI

İzmir'de, AK Parti ve CHP üyeleri arasında bayrak tartışması meydana geldi. Meydanı partilerinin bayrakları ile süslemek isteyen iki grup arasında kısa süren bir arbede yaşanmasının ardından AK Partili grup CHP'lilerin saldırısına uğradıklarını ve olayı kınadıklarını belirtti. CHP'li grup ise genel başkanlarının geleceği için süsleme çalışmaları yaparken AK Partili grubun saldırısına uğradıklarını dile getirdi.

İddialara göre, meydan da bayrak süslemesi yapmak isteyen AK Partili 3 kişiye CHP'li bir grup saldırdıktan sonra bayrakları indirdi. Olayın duyulması ile meydanda toplanan iki partinin üyeleri arasında tartışma başladı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri olayları yatıştırmak için iki grubun yetkilileri ile görüşme yaptı. Gerginliğin ara ara yükseldiği meydanda CHP'liler "İzmir laiktir laik kalacak", "Burası İzmir Kayseri değil" sloganları attı. Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti ilçe binasının önünde bayrak süslemesi yaptıklarını belirten AK Partililer saldırıyı kınadı.

AK Parti İzmir İl Seçim İşleri Başkanı Refik Uzun, arkadaşları burada bayrak asma çalışması yaparken CHP'li bir grubun saldırdığını belirterek "Alkollü saldıran arkadaşlar. Biz de geldik sakinleştirdik ortamı, polis arkadaşlar geldi. Saldırmalarını kınıyoruz. Çünkü biz onlara hiçbir şekilde ters muamelede bulunmuyoruz. Burası ilçe binamızın önü, yasal olarak bayraklama hakkı bizdedir. Buna rağmen 3 arkadaşımız burada çalışırken 30 kişi saldırmış. Emniyetten arkadaşlar müdahale etti. Olay şu an tatlıya bağlandı. Ama bu davranışı kınıyoruz" dedi.

CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus da yaklaşık 50 gündür bu alanda çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Yarın genel başkanımız geleceği için süsleme yapmak istedik. Yaklaşık bir saat önce bize bilgi geldi. Arkadaşlar alan süslemesiyle ilgili buradaydı. AK Partili arkadaşların saldırısına uğradıklarını söylediler. Biz de geldik. Biz kimseye saygısızlık yapmadık kimsenin bayrağını indirmedik. Sadece İzmir'de yerelde iktidar olduğumuz bir noktada süslemek istedik. Saldırıya uğradık."

Gruplar bir süre daha bekledikten sonra meydandan ayrıldı.

AK PARTİ İLE CHP ARASINDA BAYRAK TARTIŞMASI
AK PARTİ İLE CHP ARASINDA BAYRAK TARTIŞMASI
AK PARTİ İLE CHP ARASINDA BAYRAK TARTIŞMASI
AK PARTİ İLE CHP ARASINDA BAYRAK TARTIŞMASI
AK PARTİ İLE CHP ARASINDA BAYRAK TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 09:22:03
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 11:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?