8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

AKP İzmir İl Teşkilat Kongresi yapıldı

AKP İzmir İl Teşkilatı 2. Olağan Kongresi'nde, İl Başkanı Ali Aşlık güven tazeledi. 

Büyük çekişmeye sahne olması beklenen il kongresinde, kamuoyundaki beklentilerin aksine ilçe başkanlarının desteği ile öne çıkan Aşlık, kullanılan 628 oyun 364'ünü alarak güven tazeledi. Rakibi Kerem Ali Sürekli 248 oyda kalırken 16 oy da geçersiz sayıldı. Başkan Aşlık, kongrede yaptığı konuşmada hakkında getirilen eleştirilere yanıt verdi. Özellikle yüzü gülmüyor eleştirisine değinen Aşlık, "Her gün en az 2 yüz kişiyle görüşüyorum. İzmir halkının yüzü güldükçe benim de yüzüm gülecek" dedi. Rakibi Sürekli'nin daha önce bir çok yere aday olduğunu vurgulayan Aşlık, aile dostum, dediği Sürekli'ye önce teşekkür etti, ardından hakkında yaptığı eleştirilere cevap verdi. "Ali Aşlık bugüne kadar hiçbir makama aday olmadı" diye konuşan İl Başkanı, "Eğer biz engelci zihniyete sahip olsaydık içimizden çıkan arkadaşlar her yere aday olabilir miydi?" diye konuştu. 

Sürekli'ye düzeyli yarış için teşekkür eden Aşlık, sonucun açıklanmasından sonra kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini kaydetti. 

Kerem Ali Sürekli ve onun ekibindekileri dışlamayacağını, onlardan her fırsatta yararlanacağını anlatan Aşlık, "Universiade, Çevre Yolu, Beydağ Barajı başta olmak üzere genel merkezin ya da hükümetin yaptığı her şeyde İl Başkanlığı'nın imzası vardır. İzmir için daha iyisini yapmak için kaldığımız yerden daha güçlü olarak devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Teşkilat Başkanı Ömür Kabak'la güç birliğine giden Kerem Ali Sürekli'ye ise, Bergama ve Tire Belediye Başkanları da tam destek verdi. 

Karşıyaka, Bornova ilçelerinin de desteklediği Sürekli, salonda Karşıyaka Spor Kulübü'nün renklerini taşıyan ve üzerinde adı yazan tişörtler bulunan gençler tarafından desteklendi. Aşlık'ı destekleyenler ise, üzerlerinde beyaz tişört bulunan gençler oldu. Aşlık'ın listesinde olan Bilal Doğan karşı listeden istifa etmeyi reddedince gece yarısı listeden çıkarıldı. Kerem Ali Sürekli salon dışında da etkindi. Sürekli ve Aşlık, delegelere yemek dağıtırken, Sürekli ayrıca lokma da dağıttı. Salonda pankart olmaması ise dikkat çekti. Yaklaşık 7 bin kişinin geldiği salon, partilileri memnun etmedi. Ömür Kabak'ın delegeleri tek tek öpmesi ise dikkat çekti.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 19:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?