19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AKP'de koordinasyon toplantısı

AK Parti Kongre sürecinin tamamlanmasının ardından AK Parti İlçe Başkanlarıyla 2009 Yerel Seçimleri konusunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı İbrahim Derici ve 30 ilçe başkanı katıldı.


Toplantıda Yerel Seçimlerde izlenecek çalışma programı konusunda görüş alışverişinde bulunulurken Yerel Seçimlerde aday adaylığı başvuru şartları hakkında bilgi veren AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel “AK Parti olarak her alanda kadınlarımıza ve özürlü vatandaşlarımıza tanıdığımız önceliği yerel seçimlerde uygulanan adaylık aidatlarında da tanımaktayız. Aday adayları için 2004 Yılı Yerel Seçimleri'nde uygulanan aidatları erkeklere yüzde 50 zamlı uyguluyoruz. Kadınlara aday adaylığı aidatı olarak erkeklerin aidatının üçte ikisi uygulanıyor. Özürlü vatandaşlarımıza ise erkeklerden alınan aidatın dörtte biri uygulanıyor. Amacımız kadınlarımızın ve özürlü vatandaşlarımızın yerel yönetim kademelerinde daha etkin görev almasını sağlamaktır” diye konuştu.

Yerel Seçimlerde sandık başında duracak sandık müşahitleri konusunda bilgi veren İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, İlçe Başkanlarının 2007 Genel Seçimleri'nde olduğu gibi konunun üzerinde titizlikle durması gerektiğini ifade etti. AK Parti olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacaklarını ifade eden Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel şunları söyledi, "İzmirlilerin de çok iyi bildiği gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi 4,5 yıldan bu yana kendi içindeki kavgalar nedeniyle İzmir'e hizmet verememiştir. Büyükşehir Belediyesi yönetimi ne ulaşımda ne de kentsel dönüşümde İzmir'in hak ettiği hizmetler yapamadı. Diğer yandan halkımızı yakından ilgilendiren su konusunda da İzmir Büyükşehir Belediyesi konuya gereken hassasiyeti gösterememiş ve İzmirlileri mağdur etmiştir. İzmir'de yaşanan ve halkımızı mağdur eden bu tür problemlerin çözümü için AK Partili Belediyecilik anlayışı gerekmektedir. AK Partili Belediyecilik anlayışının hakim olduğu illerimizdeki hızlı kalkınma ve gelişim sürecini artık tüm halkımız takdir etmektedir. 2009 yılı Yerel Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanarak AK Partili belediyecilik anlayışıyla İzmir'i tanıştıracağız. Güzel İzmir'i bu tür sorunların yaşanmadığı, dünya markası bir şehir haline getireceğiz"


AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise yerel seçimlerde özellikle adayların seçimi konusunda çok titiz davranılacağını belirterek “AK Parti olarak adaylar konusunda çok titiz davranacağız. Adayların belirlenmesi sırasında eş dost ilişkisi kesinlikle söz konusu dahi olmayacaktır. Amacımız İzmir'e en iyi hizmeti verecek adayları belirlemektir. Aday adayı sayısı ne olursa olsun aday belirlendiği zaman bütün teşkilat olarak adayımızın etrafında birlikte hareket edeceğiz. İzmir İl Başkanlığı olarak ARGE birimimizde kendi alanında uzman kişiler uzun zamandan beri İzmir'e yönelik proje hazırlamaktadır. Adayımızın belli olmasıyla birlikte İzmir'de öncelikli sorunlara ve çözümlerine ilişkin hazırladığımız projeleri kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 12:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?