26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

AKP'den metro eleştirisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül metroda yaşanan gecikmeye sert tepki gösterdi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metro konusunda bugüne kadar verdiği hiçbir sözü yerine getiremediğini ifade etti.


Aydın Şengül, CHP anlayışı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki kadroların yetersizliği yüzünden metronun zamanında bitirilemediğini ifade ederek "Klasik CHP zihniyeti ve anlayışı her zaman olduğu gibi İzmir'e zaman kaybettiriyor. Bu tür zaman kayıplarına artık alıştık. İzmir'de son 9 yılda 1 metre, metro yapılmamasını üzüntü içerisinde izliyoruz. Fakat çok yakın zamanda bu gecikmenin ve çözülemeyen diğer sorunların gerçek yüzünü açıklayacağız" diye konuştu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kadroların yetersiz olduğunu ve ekip çalışmasının olmadığına dikkat çeken Şengül, "Metro zeminin kötü olduğunu açıklanarak metronun 15 ay daha uzayacağını söylüyorlar. Eğer iyi bir ekip çalışması ve yeterli kadrolar olsaydı, bu daha önceden fark edilirdi. Sadece bu olay bile İzmir Büyükşehir Belediyesi nasıl yönetildiğini ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi metro konusunda bugüne kadar verdiği hiçbir sözü tutamadı" dedi.

Üçyol-Üçkuyular metro inşaatının fiyasko olduğunu söyleyen Şengül, yapımına 2005 yılında başlanan hattın bitiş tarihinin defalarca ertelendiğini belirterek şöyle konuştu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonun olmaması İzmir'e çok zaman kaybettirmiş, göreve geldiklerinden beri başladıkları hiçbir yatırımı doğru düzgün tamamlayamamıştır. İzmir yıllardır geriye gitmiş Türkiye'nin 3. büyükşehiri olmaktan çıkmış 6.,7.liğe düşmüştür. Göreve geldiğimizde İzmir tekrar Türkiye'nin üçüncü büyükşehiri olacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ak Partili Belediyeciliğin başarılı örnekleri olan İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Kayseri gibi belediyelerden ders alması gerekir"

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?