2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

AKP’den transeksüel adaya ret

Geçtiğimiz hafta AK Parti'den İzmir milletvekilliği aday adaylığını açıklayan transseksüel şarkıcı Almina Can, adaylık müracaatı yapmak üzere telefonla görüştüğü AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem'in başvurusunu kabul etmediğini ve "Ankara'ya sor" dediğini iddia etti. Almina Can gelişmeler üzerine aday adaylığını çektiğini ifade etti.

AK Parti'den İzmir milletvekilliği aday adaylığını açıklayan transeksüel Almina Can, adaylık müracaatı yapmak üzere telefonla görüştüğü AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem'in başvurusunu kabul etmediğini ve "Ankara'ya sor" dediğini iddia etti.

Badem ile görüştüğünü belirten Can, "Mahmut Bey, bana adaylığımı buradan alamayacaklarını söyledi. 'Siz Genel Merkeze giderek başvurunuzu oradan yapın' dedi. Benim Ankara'da ne işim var? Diğer aday adayları başvurularını buradan yaparken, beni neden Ankara'ya gönderiyorlar? Buradaki İl teşkilatı doğru davranmadı. Ben İzmir'de yaşıyorum ve İzmir'den başvuru yapmam gerekiyor. Bu sözlere çok kırıldım. O yüzden Ankara'ya da gitmeyeceğim. Ben partimi çok seviyorum. Yoksa CHP'nin kalesinde, AK Parti bayrağını sallamak akıl karı mıdır" şeklinde konuştu.

''KİMSENİN RENGİNE, CİNSİNE, IRKINA GÖRE AYRIM YAPMIYORUZ''

Almina Can'ın partiye gelerek bir adaylık başvurusunda bulunmadığını, sadece kendisini telefonla aradıığnı kaydeden İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ise, başvurunun reddesilmesi gibi bir durumun olmadığını söyledi. Badem, "Kendisi beni telefonla arayıp aday adayı olmak istediğini söyledi. Bunun yolu bellidir. Gidersin bankaya aidatını yatırırsın, sonra belgelerle birlikte başvuruda bulunursun. Hatta kendisiniin bile gelmesine gerek yok. Onun adına bir başkası bile bu işlemleri yapabilir. Makbuzunu yatırmış, evraklarını getirmiş birine 'Seni almıyorum' deme şansına sahip değilim. Bu rutin bir işlemdir. Ancak bana 'Aday olursam partiye zarar verir miyim' diye sordu. Onu ben bilemem. 'Bunu bana sormayacaksınız' dedim. 'Nereyle konuşacağım' dedi. Genel Merkez ile görüşebileceğini söyledim. Yoksa müracatını reddetme gibi bir durum söz konusu değil. Biz kimsenin rengine, cinsine, ırkına göre ayrım yapmıyoruz. Tek fark, eğer pembe nüfus cüzdanına sahipse yatıracağı aday adaylığı bağışı bin 500 lira, mavi ise 3 bin liradır. Bizim için aradaki tek fark budur" diye konuştu.

AHT
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 22:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?